Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger

Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger

Slät svampsoppa med trattkantareller, vitt vin, schalottenlök och grädde. Matigt med hemlagade kycklingpiroger av smördeg till, fyllda med kyckling, äpple och purjolök. Pensla med ägg och grädda gyllenbruna. God kombination till lunch, middag eller förrätt.

Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger

Ingredienser

4 portioner

Soppa

3 schalottenlökar
1 medelstor potatis
1 l trattkantareller (1 l motsvarar ca 300 g)
2 msk smör
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
flingsalt
svartpeppar

Piroger

1 purjolök
1 äpple
400 g kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
250 g kyld smördeg
1 ägg

Gör så här

00:15:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Utmärkt efter förstärkning: Använd gärna svampbuljong, ta mera trattkantareller och dubbelt så mycket grädde. Låt den gärna koka en stund för att dra ut svampsmaken.

    Göran

Näringsvärde per portion

Energi3260 KJ / 780 kCal
Fett57.1 g
Kolhydrater33.2 g
Protein28.4 g

Testa liknande recept

  • Kycklingsandwich med höstens smaker
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad