Tostada med poké-ceviche

Här flörtar den hawaiianska rätten poké med en peruansk ceviche. Hur då? Jo, genom att du blandar lax, mango, salladslök och gurka med majonnäs, soja, sesam och lime. Bjud den gudomligt goda laxröran på frasigt friterade tortillabröd och toppa med koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Ingredienser
10 (buffé)
1 l neutral rapsolja
10 mjuka majstortillabröd
1 mogen mango
1/2 gurka
4 salladslökar
600 g skinnfri färsk lax i bit (gärna salma eller fröya)
3 msk majonnäs
1 tsk sesamolja
2 msk japansk soja
1 msk färskpressad limejuice
2 dl hackad färsk koriander
2 msk rostade svarta sesamfrön
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Osfritt på festen? Fritera tortillabröden dagen före festen. Förvara torrt och luftigt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1952 KJ / 467 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer
Ta avokado istället för lax om du vill ha vegetariskt👍
Elin
2022-04-01Sååååå fantastiskt gott..
Kristine
2020-03-15