Toskansk tomatpasta
Toskansk tomatpasta är en snabblagad och läcker pastarätt med italienska toner. Du gör den av vitlök, tomater, skinkschnitzel, sardeller, sambal oelek och persilja och serverar med nykokt spaghetti och ruccola. En tomatpasta som blir bra även utanför Toscanas trakter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g skinkschnitzel
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 förp hela skalade burktomater (à 400 g)
1 förp rullade sardeller med kapris (à 53 g)
1 1/2 dl vatten
salt och peppar
1/2 tsk sambal oelek
4 port pasta, gärna spaghetti
1/2 förp persilja (à 20 g)
2 tomater
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Barnknepet! Om barnen inte tycker om sardeller med kapris, så servera dessa vid sidan om.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2106 KJ / 504 kCal
Fett12 g
Kolhydrater52.1 g
Protein43 g
Kommentarer