Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Toskansk tomatpasta

Toskansk tomatpasta är en snabblagad och läcker pastarätt med italienska toner. Du gör den av vitlök, tomater, skinkschnitzel, sardeller, sambal oelek och persilja och serverar med nykokt spaghetti och ruccola. En tomatpasta som blir bra även utanför Toscanas trakter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla skinkschnitzel. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt.
  2. Bryn köttet i omgångar i olivoljan i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Lägg i vitlöken och stek med den mjuk med sista omgången kött.
  3. Grovhacka tomaterna och sardellerna. Lägg alltsammans i grytan med tomatspadet och vattnet. Sjud under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Hacka persiljan och tärna tomaterna. Vänd sedan ned det och pastan i grytan. Servera med ruccola.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Barnknepet! Om barnen inte tycker om sardeller med kapris, så servera dessa vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g skinkschnitzel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp hela skalade tomater (à 400 g)
  • 1 förp rullade sardeller med kapris (à 53 g)
  • 1 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 1/2 förp persilja (à 20 g)
  • 2 tomater
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2106 kJ / 504 kCal