Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med chèvregratinerad skinka

Sallad med chèvregratinerad skinka är en krispig, fyllig och robust rätt för dig som gillar utsökta och fräscha råvaror. Du serverar salladen med ugnsgratinerat bröd toppat med rökt skinka och chèvreost. Hissnande gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka mathavren i vatten och buljong i ca 12 minuter utan lock. Låt den kallna.
  2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och ta ut avokadon ur skalet med en liten sked. Skär den och tomaterna i bitar.
  3. Blanda olja, vinäger och örtsalt i en stor skål. Blanda i lök, avokado, tomater, sallad och mathavren. Lägg upp det på tallrikar.
  4. Sätt ugnen på grill, 250°C. Lägg skinkan på brödet och osten ovanpå. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
  5. Gratinera i övre delen av ugnen 3-4 minuter. Dela varje bröd i 4 delar med en vass kniv. Lägg dem på salladen.

För alla

Innehåller gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och brödet. Byt getosten mot tofu.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 liten rödlök
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 3 msk olja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 100 g sallad
  • 4 skivor grovt formbröd
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 skivor chèvre
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2326 kJ / 552 kCal
Läs mer om näringsvärden