Toscansk gryta med vitlök, citron och rosmarin

En smak av Italien hemma i ditt eget kök? Det kan du få om du gör detta receptet på toscansk gryta som får puttra ihop av bland annat vitlök, morot, rosmarin, picnicbog och citron. Servera köttgrytan med färsk gnocchi, rucolasallad och parmesan.

Ingredienser
4 portioner
3 morötter
2 lökar
3 vitlöksklyftor
600 g skivad picnicbog
4 msk olivolja
1 citron
1 msk hackad färsk rosmarin
8 dl hönsbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
1 lagerblad
4 tomater
1 tetra kokta vita bönor (à ca 400 g)
salt och svartpeppar
ev majsstärkelse
Till servering
färsk gnocchi
rucolasallad
flagad parmesan
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut gnoccin mot glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanen.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2566 KJ / 613 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Väldigt gott men skulle behöva koka betydligt längre utan lock för att bli lite tjockare. Man kan ju inte ha i hur mycket redning som helst. Kommer prova igen men med mindre vatten och längre koktid.
Petter
2021-02-14Supergott! Både vuxna och barn älskade det.
Brankica
2020-08-19Riktigt gott recept! Väldigt gott med citron som bryter av!
Amanda
2020-03-12