Toscansk gryta med vitlök, citron och rosmarin

11
3
Toscansk gryta med vitlök, citron och rosmarin

En smak av Italien hemma i ditt eget kök? Det kan du få om du gör detta receptet på toscansk gryta som får puttra ihop av bland annat vitlök, morot, rosmarin, picnicbog och citron. Servera köttgrytan med färsk gnocchi, rucolasallad och parmesan.

Toscansk gryta med vitlök, citron och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
3 morötter
2 lökar
3 vitlöksklyftor
600 g skivad picnicbog
4 msk olivolja
1 citron
1 msk hackad färsk rosmarin
8 dl hönsbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
1 lagerblad
4 tomater
1 tetra kokta vita bönor (à ca 400 g)
salt och svartpeppar
ev majsstärkelse

Till servering

färsk gnocchi
rucolasallad
flagad parmesan

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut gnoccin mot glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanen.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Petter

2021-02-14

Väldigt gott men skulle behöva koka betydligt längre utan lock för att bli lite tjockare. Man kan ju inte ha i hur mycket redning som helst. Kommer prova igen men med mindre vatten och längre koktid.

Brankica

2020-08-19

Supergott! Både vuxna och barn älskade det.

Amanda

2020-03-12

Riktigt gott recept! Väldigt gott med citron som bryter av!

Näringsvärde per portion

Energi 2566 KJ / 613 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden