Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äpple- och katrinplommongryta med skinka

Ett mumsigt middagsrecept som passar för alla dagar! Den härliga grytan med skinka får en fräsch och uppfriskande smak av äpplen och katrinplommon. Servera gärna grytan med kokt potatis eller ris och eventuellt en enklare sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i bitar. Skala och skiva lök och ingefära.
  2. Blanda lök, ingefära, äppeljuice, soja, curry och pressad vitlök i en kastrull. Vänd ner köttet. Låt det ligga ca 30 minuter eller längre.
  3. Koka köttet i "juiceblandningen" på svag värme under lock ca 30 minuter. Skär äpplena i klyftor. Lägg ner äppelklyftorna och katrinplommon, fortsätt att koka ytterligare 5-10 minuter. Red ev. av grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med peppar.
  4. Servera grytan med kokt potatis eller ris och en sallad.

För alla

Rätten är gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g picnicbog eller skinkstek
  • 1 gul lök
  • 5 cm ingefära
  • 2 dl äppeljuice (drickfärdig)
  • 1/2 dl soja
  • 1 tsk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 äpplen
  • 8 katrinplommon
  • peppar
  • majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2061 kJ / 493 kCal
Läs mer om näringsvärden