Toscakaka med äpple
Vad sägs om en toscakaka som får smak av äpplen? Det blir en skön mix mellan klassisk äppelkaka och toscakaka och helt oemotståndligt god. Kaksmeten smaksätts med kardemumma och kanel samt små, små bitar av äpplen. Toppingen är den klassiska toscaglasyren med mandel på toppen.
Ingredienser
10 bitar
Kaka
100 g smör
2 äpplen (gärna katja)
1 tsk malen kanel
1 tsk hela kardemummakärnor
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Glasyr
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelsplitter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1560 KJ / 373 kCal
Fett23 g
Salt0.5 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
Kakan var jätte god uppskattades av alla både vuxna och barn. Och gick fint att frysa och ljumma på i micro Mums
Ulla
2024-10-15Saftig och god smak av äpple och tosca. En mycket lyckad kombination
Maria
2024-10-15Jättebra recept o god !
Lorna
2024-10-10