Chokladkaka i långpanna med choklad och polkaglasyr
Chokladmättad och god kaka som görs i långpanna. Kakan innehåller majonnäs som ger dig en extra saftig kaka. Toppa chokladkakan med chokladglasyr och krossade polkagriskarameller.
Ingredienser
ca 35 bitar
700 g smör (+ extra till formen)
400 g mörk choklad (gärna mörk bakchoklad 55%)
4 1/2 dl strösocker
3 dl ljust muscovadosocker
3 dl majonnäs
9 ägg
6 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
ca 40 polkagriskarameller
Glasyr
300 g mörk bakchoklad (55%)
2 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett34 g
Salt0.5 g
Kolhydrater42 g
Protein5 g
Kommentarer
7 hg socker!!! Är det verkligen rimligt?
Lise-lott
2024-11-17Hej Lise-Lott! Jag kanske missförstår men i det här receptet som bakas i långpanna vilket ju blir en större mängd av alla ingredienser är det 4 1/2 dl socker = ca 400 g som blir 4 hg. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-11-18Kan man frysa in kakan innan servering?
Susanna
2024-07-23Hej Susanna! Det är inte något vi har testat men det borde gå. Men vänta med att lägga på polkagrisarna, det kan du göra precis före servering så håller dom sig torra och fina. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-24