Chokladkaka i långpanna med choklad och polkaglasyr
![Chokladkaka i långpanna med choklad och polkaglasyr](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251475/cf_259/chokladkaka_i_langpanna_med_choklad_och_polkaglasyr.jpg)
Chokladmättad och god kaka som görs i långpanna. Kakan innehåller majonnäs som ger dig en extra saftig kaka. Toppa chokladkakan med chokladglasyr och krossade polkagriskarameller.
![Chokladkaka i långpanna med choklad och polkaglasyr](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251475/cf_259/chokladkaka_i_langpanna_med_choklad_och_polkaglasyr.jpg)
Ingredienser
ca 35 bitar
700 g smör (+ extra till formen)
400 g mörk choklad (gärna mörk bakchoklad 55%)
4 1/2 dl strösocker
3 dl ljust muscovadosocker
3 dl majonnäs
9 ägg
6 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
ca 40 polkagriskarameller
Glasyr
300 g mörk bakchoklad (55%)
2 1/2 dl vispgrädde
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör så här
Tips
De torra ingredienserna siktas enklast ner i smeten genom en sil som skakas över ägg- och majonnäsblandningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett34 g
Salt0.5 g
Kolhydrater42 g
Protein5 g
Kommentar
Kan man frysa in kakan innan servering?
Susanna
2024-07-23Hej Susanna! Det är inte något vi har testat men det borde gå. Men vänta med att lägga på polkagrisarna, det kan du göra precis före servering så håller dom sig torra och fina. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-24