Toscakaka i långpanna

Toscakaka är en riktigt bakklassiker som är svår att motstå. Här gör vi den saftiga och fluffiga sockerkakan med sitt sega, söta mandeltäcke i långpanna.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Ingredienser
ca 25 bitar
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl Kungsörnen vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
Tosca
200 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
4 msk Kungsörnen vetemjöl
4 msk vispgrädde
200 g mandelspån
Gör så här
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.
Energi1280 KJ / 306 kCal
Fett21 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g
Kommentarer
Ökade receptet på kakan till 1,5 som flera föreslog och det blev toppen till form på ca 30x40 cm. Toscasmeten gjorde jag dock dubbel sats av. Mer än dubbelt av nötterna, som jag rostade först i stekpanna. Tips är att först koka upp smeten och därefter tillsätta nötterna innan man brer ut på kakan, då blir det enklare att se om man får en mängd som man gillar. Blandade ca 1/3 grovt hackade sötmandlar, 1/3 pumpafrön och 1/3 sesamfrön. Blev supergott!
Elin
2025-04-27Receptet på sockerkakan behöver ökas till 1 1/2 sats om det ska passa en normalstor långpanna (30×40cm) för min blev väldigt tunn, och då spred jag inte ut smeten hela vägen ut till kanterna.
Elena
2025-04-16Hur länge står den sig utan infrysning? Och förvarar man den då, kyl eller rumstemperatur?
Matilda
2025-04-14Hej Matilda! Bäst håller den såklart om man fryser den Men om du inte vill det så ha den rumstemperatur eftersom bröd blir torrare om det förvaras i kyl. Några dagar håller den nog framme. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-15