Toscakaka i långpanna

Toscakaka är en riktigt bakklassiker som är svår att motstå. Här gör vi den saftiga och fluffiga sockerkakan med sitt sega, söta mandeltäcke i långpanna.
Samarbete med:
Milda

Gör så här
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.
Energi1280 KJ / 306 kCal
Fett21 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g

Kommentarer
21 stSmaken jättebra men jättetunn kaka. Det vore bra om ni provbakar kakan och gör tydligare beskrivning hur man gör, om ni vill påstå att jag gör fel. Sen grötar ni ihop beskrivningen.
Stefan
Jag använder det gär receptet ofta, den blir jättegod men ska nu göra till många personer. Hur många bitar blir det med en sats?
Hanna
Hej Hanna! Kul att du gillar receptet! Tosca är en riktig favorit här med! ca 25 bitar blir en långpanna. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Alice, du är inte universums mittpunkt. Det finns hundratals olika recept på toscakaka och alla liknar varandra på ett eller flera sätt. Kliv ner den höga hästryggen och sätt fötterna på jorden igen. Stort tack för alla recept ni gör, Ica! 🫶
Madeleine
jätte tråkigt att någon försökt kopiera mina recept :)
Alice
Hej Alice! Det här receptet är ju väldigt likt det som finns i Sju sorters kakor som är utgiven av Icas bokförlag 2005. Vi har dubblat det för att det ska passa i en långpanna bara. Minskat på mjölet för att den inte skulle bli så torr när den blev större (vätskan avdunstar ju mer i en stor plåt när man måste ha den inne längre). Sen har vi en kokostosca som vi älskar, där vi tagit sirapen ifrån. Men det är ju svårt med recept nu för tiden för allt finns och alla recepten liknar ju ofta varandra! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Ökade receptet på kakan till 1,5 som flera föreslog och det blev toppen till form på ca 30x40 cm. Toscasmeten gjorde jag dock dubbel sats av. Mer än dubbelt av nötterna, som jag rostade först i stekpanna. Tips är att först koka upp smeten och därefter tillsätta nötterna innan man brer ut på kakan, då blir det enklare att se om man får en mängd som man gillar. Blandade ca 1/3 grovt hackade sötmandlar, 1/3 pumpafrön och 1/3 sesamfrön. Blev supergott!
Elin
Receptet på sockerkakan behöver ökas till 1 1/2 sats om det ska passa en normalstor långpanna (30×40cm) för min blev väldigt tunn, och då spred jag inte ut smeten hela vägen ut till kanterna.
Elena
Hur länge står den sig utan infrysning? Och förvarar man den då, kyl eller rumstemperatur?
Matilda
Hej Matilda! Bäst håller den såklart om man fryser den Men om du inte vill det så ha den rumstemperatur eftersom bröd blir torrare om det förvaras i kyl. Några dagar håller den nog framme. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man ta 1 1/2, alltså öka på så att receptet är till 37,5 portioner istället i samma långpanna eller måste det göras i 2 långpannor då?
Marie
Hej Marie! Jag tror att det går fint! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
La på strössel istället mandel
Madelene
Enkelt att följa! Riktigt gott men hade bara 100 gr mandelspån hemma så la till 100 gr havregryn, jättebra!!
Lena