Toscakaka

199
30
Toscakaka

Toscakaka är en god och enkel kaka att baka. Som en sockerkaka toppad med mandelglasyr. Grädda kakan i ugnen och rör ihop glasyren av smör, socker, mjöl, mjölk och mandeln i en kastrull under tiden. Toscakakan är en given succé på alla kalas – lika oemotståndlig som lätt att baka.

Skriv ut
Toscakaka

Ingredienser

10 bitar

Kaka

100 g
smör eller margarin
2
ägg
1 1/2 dl
strösocker
2 dl
vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk
bakpulver
1/2 dl
mjölk

Glasyr

100 g
smör eller margarin
1 dl
strösocker
2 msk
vetemjöl
2 msk
mjölk
100 g
skållad strimlad mandel

För alla:

Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: byt ut äggen mot no-egg ersättning alternativt 2 tsk bakpulver och 4 msk vätska (för 10 bitar).

Näringsberäkningen är beräknad per bit (beräknad på 10 bitar).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

199

Kommentarer

Jan

2021-03-07

Super smarrig och enkel att tillaga.

Siv

2021-02-14

Jättegod !

Jenny

2021-02-08

Snabbt, enkelt och gott recept

Näringsvärde per portion

Energi 1525 KJ / 365 kCal
Fett 23.2 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 33.3 g
Protein 5.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept