Toscakaka

293
42
Toscakaka

Toscakaka är en god och enkel kaka att baka. Som en sockerkaka toppad med mandelglasyr. Grädda kakan i ugnen och rör ihop glasyren av smör, socker, mjöl, mjölk och mandeln i en kastrull under tiden. Toscakakan är en given succé på alla kalas – lika oemotståndlig som lätt att baka.

Skriv ut
Toscakaka

Ingredienser

10 bitar

Kaka

100 g
smör eller margarin
2
ägg
1 1/2 dl
strösocker
2 dl
vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk
bakpulver
1/2 dl
mjölk

Glasyr

100 g
smör eller margarin
1 dl
strösocker
2 msk
vetemjöl
2 msk
mjölk
100 g
skållad strimlad mandel

För alla:

Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: byt ut äggen mot no-egg ersättning alternativt 2 tsk bakpulver och 4 msk vätska (för 10 bitar).

Näringsberäkningen är beräknad per bit (beräknad på 10 bitar).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

293

Kommentarer

Margareta

2021-07-21

Enkelt och lyckas alltid. Jag byter ofta ut mjölken mot grädde och har i gott med vaniljsocker, både i smet och glasyr. Idag hade jag i citron i glasyren som friskar upp😋

Dzenita

2021-07-14

Lyckat alla gånger. Idag blev det kokostoca istället rekommenderas.

Kjell

2021-05-18

Underbart gott och mycket enkelt att göra kakan.

Näringsvärde per portion

Energi 1525 KJ / 365 kCal
Fett 23.2 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 33.3 g
Protein 5.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept