Toscakaka är en god och enkel kaka att baka. Som en sockerkaka toppad med mandelglasyr. Grädda kakan i ugnen och rör ihop glasyren av smör, socker, mjöl, mjölk och mandeln i en kastrull under tiden. Toscakakan är en given succé på alla kalas – lika oemotståndlig som lätt att baka.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: byt ut äggen mot no-egg ersättning alternativt 2 tsk bakpulver och 4 msk vätska (för 10 bitar).
Näringsberäkningen är beräknad per bit (beräknad på 10 bitar).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Suveränt god!
Monica
2023-05-17God och knäckig.Jag tog 100 gram flagad mandel istället.
Agneta
2023-05-09Mumsigt med gott tuggmotstånd
Helen
2023-04-30