Toscakaka

483
66
Toscakaka

Toscakaka är en god och enkel kaka att baka. Som en sockerkaka toppad med mandelglasyr. Grädda kakan i ugnen och rör ihop glasyren av smör, socker, mjöl, mjölk och mandeln i en kastrull under tiden. Toscakakan är en given succé på alla kalas – lika oemotståndlig som lätt att baka.

Toscakaka

Ingredienser

10 bitar

Kaka

100 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Glasyr

100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g skållad strimlad mandel

För alla:

Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: byt ut äggen mot no-egg ersättning alternativt 2 tsk bakpulver och 4 msk vätska (för 10 bitar).

Näringsberäkningen är beräknad per bit (beräknad på 10 bitar).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

483

Kommentarer

Anders

2022-08-13

Blir alltid kanonbra Aldrig tråkig Tips om ni inte tål/gillar mandel! Ta havregryn i stället

Miia

2022-08-10

Vilket kasst recept.. 24cm/diameter på formen ger en platt och tråkig kaka. Toscaglasyren var tråkig. Denna bakas iallafall aldrig mer här hemma..

Britt-inger

2022-07-02

Den är jättegod. Byt ut salta jordnötter. Blir den oxå mycket uppskattad. Britt-Inger 49

Näringsvärde per portion

Energi 1525 KJ / 365 kCal
Fett 23.2 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 33.3 g
Protein 5.3 g
Läs mer om näringsvärden