Brynt smörkaka med lingon och vit choklad
5Världens godaste

Baka en saftig sockerkaka med brynt smör, syrliga lingon och en söt och gräddig vit chokladtryffel och hackade pistagenötter på toppen. En kaka lika vacker som god!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Gör så här
00:10:00
00:35:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1352 KJ / 323 kCal
Fett21 g
Salt0.6 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer
6 stNär ska man ha i smöret?
Ann
Hej Ann! När man brynt smöret så hälls det direkt ner i bunken som man använder till smeten. Jag ser nu att det var lite otydligt. Jag skriver om så att man förstår bättre! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegod kaka!
Sara
Vet inte om jag är blind men står det när man har i smöret? Antar innan smeten ska ned i formen.
Josefin
Jag bytte ut lingon mot hallon och pistagenötterna mot mandel. Varje gång jag bakar kakan frågar minst en person om receptet.
Yolanda
Kan man byta ut mandelmjölet? Vad i så fall?
Clara
Hej Clara! Möjligen skulle man kunna byta mandelmjölet till kokosmjöl. Det är inget som vi provbaka,t men om du testar får du gärna skriva en kommentar om det blir bra. Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket
En god kaka men i mitt tycke lite för söt och även om smörsmaken blir fantastiskt god när man bryner smöret innan så blir också smörsmaken väldigt dominerande och kakan blir väldigt mastig. Om jag skulle baka den igen så får det bli utan chokladen och mindre smör. Betyg 3,5 från mig.
Lena