Brynt smörkaka med lingon och vit choklad
Baka en saftig sockerkaka med brynt smör, syrliga lingon och en söt och gräddig vit chokladtryffel och hackade pistagenötter på toppen. En kaka lika vacker som god!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
12 bitar
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 dl mandelmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl frysta lingon
Vit chokladtryffel
1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
150 g hackad vit choklad
Garnering
1/2 dl hackade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1352 KJ / 323 kCal
Fett21 g
Salt0.6 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag bytte ut lingon mot hallon och pistagenötterna mot mandel. Varje gång jag bakar kakan frågar minst en person om receptet.
Yolanda
2024-07-01Kan man byta ut mandelmjölet? Vad i så fall?
Clara
2024-01-07Hej Clara! Möjligen skulle man kunna byta mandelmjölet till kokosmjöl. Det är inget som vi provbaka,t men om du testar får du gärna skriva en kommentar om det blir bra. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-09En god kaka men i mitt tycke lite för söt och även om smörsmaken blir fantastiskt god när man bryner smöret innan så blir också smörsmaken väldigt dominerande och kakan blir väldigt mastig. Om jag skulle baka den igen så får det bli utan chokladen och mindre smör. Betyg 3,5 från mig.
Lena
2023-11-28