Nektarinkaka upside down
![Nektarinkaka upside down](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73019/cf_259/nektarinkaka_upside_down.jpg)
Nektarinkaka upside down är en kaka du bakar utan bakpulver och gräddar i en panna på grillen. Lägg nektarinerna i pannan och krydda med ingefära eller kardemumma. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker och rör ner smör och mjöl. Baka kakan på grillen och servera med glass. Ljuvligt!
![Nektarinkaka upside down](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73019/cf_259/nektarinkaka_upside_down.jpg)
Ingredienser
12 bitar
30 g smör eller margarin (30 g smör motsvarar 2 msk smör)
2 msk rörsocker
2 - 3 nektariner eller persikor
1 msk riven färsk ingefära eller mortlade kardemummakärnor (1 msk ingefära motsvarar 1 tsk kardemummakärnor)
Kaka
100 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Till servering
mjuk glass med vaniljsmak
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Servera laktosfri glass till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Servera mjölkproteinfri glass till.
Näringsberkningen är beräknad per bit.
Gör så här
Tips
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175˚C 25-30 minuter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1515 KJ / 362 kCal
Fett17.9 g
Kolhydrater44.4 g
Protein5.6 g
Kommentar
Sockerkakan blev helt perfekt.
Ulrike
2022-09-13