Nektarinkaka upside down

9
0
Nektarinkaka upside down

Nektarinkaka upside down är en kaka du bakar utan bakpulver och gräddar i en panna på grillen. Lägg nektarinerna i pannan och krydda med ingefära eller kardemumma. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker och rör ner smör och mjöl. Baka kakan på grillen och servera med glass. Ljuvligt!

Nektarinkaka upside down

Ingredienser

12 bitar
30 g smör eller margarin (30 g smör motsvarar 2 msk smör)
2 msk rörsocker
2 - 3 nektariner eller persikor
1 msk riven färsk ingefära eller mortlade kardemummakärnor (1 msk ingefära motsvarar 1 tsk kardemummakärnor)

Kaka

100 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Till servering

mjuk glass med vaniljsmak

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Servera laktosfri glass till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Servera mjölkproteinfri glass till.

Näringsberkningen är beräknad per bit.

Gör så här

Tips

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175˚C 25-30 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1515 KJ / 362 kCal
Fett 17.9 g
Kolhydrater 44.4 g
Protein 5.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Banankaka
Polka sandwich
Pizookie
Glassandwich
Mockarutor