Marinerade persikor
En riktigt saftig, solmogen persika kan vara det godaste som finns. När persikan dessutom får marineras och blandas med knapriga pistagenötter blir den gudomlig tillsammans med en klick glass.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 citron
1/2 dl brun farin
4 persikor
1/2 pistagenötter
ev glass till servering
För alla
Gör glutenfri: "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri glass eller -sorbet.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.
Gör så här
Tips
Passar till: citronsorbet- eller persiko- och hallonglass.
Har du lagat receptet?
Kommentarer