Marinerade persikor

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Marinerade persikor

En riktigt saftig, solmogen persika kan vara det godaste som finns. När persikan dessutom får marineras och blandas med knapriga pistagenötter blir den gudomlig tillsammans med en klick glass.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Marinerade persikor

Ingredienser

4 portioner
1   citron
1/2 dl  brun farin
4   persikor
1/2   pistagenötter
ev glass till servering

För alla

Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri glass eller -sorbet.
Gör glutenfri: "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Gör så här

Tips

Passar till: citronsorbet- eller persiko- och hallonglass.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad persika med brynt smör och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Den godaste fruktpajen
Betyg 3.7 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade stenfrukter med honung och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
O`boypudrade persikohalvor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga