Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerade persikor

En riktigt saftig, solmogen persika kan vara det godaste som finns. När persikan dessutom får marineras och blandas med knapriga pistagenötter blir den gudomlig tillsammans med en klick glass.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda juicen från citronen med brun farin. Rör tills farinet löst sig.
  2. Skölj, halvera och kärna ur persikorna. Skär den i tunna klyftor. Blanda ner persikorna i lagen och låt marinera i minst 3 timmar.
  3. Hacka pistaschnötter utan skal. Strö nötterna över persikorna.

För alla

Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri glass eller -sorbet.
Gör glutenfri: "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Tips

Passar till: citronsorbet- eller persiko- och hallonglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 1/2 dl Brun Farin
  • 4 persikor
  • 1/2 pistagenötter
  • ev glass till servering
Lägg till i inköpslistan