Den godaste fruktpajen

Betyg 3.7 av 5.
59 personer har röstat
9
Den godaste fruktpajen

Den här fruktpajen kommer förmodligen att bli den godaste du ätit. Krispig pajdeg tillsammans med trevliga frukter, till exempel persika eller nektarin, täcks av en krämig fyllning baserad på crème fraiche.

Den godaste fruktpajen

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

3 1/3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
125 g smör i tärningar
2 msk crème fraiche

Fyllning

3 - 4 persikor eller nektariner eller röda plommon
3 äggulor
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
1/3 dl crème fraiche

Till servering

glass eller lättvispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
59 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod! Jag använder äggvitan till en maräng som jag vispar ihop och smetar över pajen de sista 5-7 minuterna i ugnen tills den får en fin färg.

Ruby

2023-10-01

Det blev en mycket god persikopaj men den blev lite för söt, nästa gång minskar jag på sockret och möter upp med mer creme fraiche!

Magdalena

2021-08-14

Mycket god

Marie

2020-04-26

Testa liknande recept

Toscafrukt
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade persikor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade stenfrukter med honung och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sabayon med fläder, bär och persika
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
O`boypudrade persikohalvor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Persikogelato med mandelkrokant
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga