Den godaste fruktpajen
Den här fruktpajen kommer förmodligen att bli den godaste du ätit. Krispig pajdeg tillsammans med trevliga frukter, till exempel persika eller nektarin, täcks av en krämig fyllning baserad på crème fraiche.
Ingredienser
8 portioner
Pajdeg
3 1/3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
125 g smör i tärningar
2 msk crème fraiche
Fyllning
3 - 4 persikor eller nektariner eller röda plommon
3 äggulor
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
1/3 dl crème fraiche
Till servering
glass eller lättvispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod! Jag använder äggvitan till en maräng som jag vispar ihop och smetar över pajen de sista 5-7 minuterna i ugnen tills den får en fin färg.
Ruby
2023-10-01Det blev en mycket god persikopaj men den blev lite för söt, nästa gång minskar jag på sockret och möter upp med mer creme fraiche!
Magdalena
2021-08-14Mycket god
Marie
2020-04-26