Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Den godaste fruktpajen

Den här fruktpajen kommer förmodligen att bli den godaste du ätit. Krispig pajdeg tillsammans med trevliga frukter, till exempel persika eller nektarin, täcks av en krämig fyllning baserad på crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Nyp ihop vetemjöl, salt och smör samt crème fraiche till en pajdeg, eller kör den några sekunder i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, och ställ formen kallt en stund. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  4. Skär under tiden frukten i tunna skivor.
  5. Sänk ugnsvärmen till 175°C. Vispa eller kör i mixer äggulorna, socker, vetemjöl och crème fraiche till en slät sås.
  6. Lägg fruktbitarna i ett vackert mönster i pajformen och häll smeten över. Grädda pajen i ca 40 minuter (täck ev med aluminiumfolie om det blir för mycket färg). Servera ljumen med glass eller lättvispad grädde.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche. Servera med laktosfritt tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajdeg
  • 3 1/3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 125 g smör i tärningar
  • 2 msk crème fraiche
Fyllning
  • 3 - 4 persikor eller nektariner eller röda plommon
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/3 dl crème fraiche
Till servering
  • glass eller lättvispad grädde
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer