Toscafrukt

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Toscafrukt

Knäckig tosca av smör, socker och mandel lyfter vilken frukt som helst till nya höjder! Toppa persika, päron, plommon eller äpple med den söta toscasmeten och baka i ugn tills smeten är karamelliserad och knaprig, servera med glass eller grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Flera frukter med tosca och lite smältande glass på ett fat.

Ingredienser

6 portioner
6 frukter (t ex päron , äpple , plommon och persika)
50 g rumstempererat smör (+ extra till formen)
1 1/2 dl mandelspån
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 msk majsstärkelse
1/2 krm salt

Till servering

glass eller vispgrädde

Gör så här

00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Godis

    Ester ulrika

  • Snabbt och enkelt att göra. Gjorde med päron och lite vaniljglass till. Det blev toppen, men just päron bör man skala. Jag gjorde inte det och det smakade märkligt, men gick ju bra att göra i efterhand 😊

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi1193 KJ / 286 kCal
Fett13 g
Salt0.6 g
Kolhydrater37 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Den godaste fruktpajen
    Betyg 3.8 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerade persikor
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nektarinkaka upside down
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bellinifloat med persika och hallon
    Betyg 3.2 av 5.191 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad