Bakat toscaäpple

Tosca är namnet på ett underbart gott och knäckigt mandeltäcke som passar utmärkt att baka smarriga äpplen under. Toscaäpplen är suveränt att bjuda på till efterrätt, gärna med en klick lättvispad grädde eller en kula vaniljglass. Gästerna kommer att älska det!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Ingredienser
6 portioner
6 fasta äpplen (t ex aroma)
40 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl mandelspån
3/4 dl rörsocker
3/4 dl ljus sirap
1 1/2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
smör till formen
1/2 krm salt
Till servering
vaniljglass
Gör så här
00:15:00
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion inkl glass.
Energi1870 KJ / 447 kCal
Fett18.5 g
Salt0.49 g
Kolhydrater63.1 g
Protein4.3 g
Kommentarer
Väldigt gott! Precis i min smak!
Barbro
2024-11-14Funkar jättebra med hackade sötmandlar (m skalet kvar) istället för mandelspån.
Anna
2024-11-01Jättegott❣️det går bra med hasselnötter, valnötter oxå
Ester ulrika
2024-09-25