Bakat toscaäpple
Tosca är namnet på ett underbart gott och knäckigt mandeltäcke som passar utmärkt att baka smarriga äpplen under. Toscaäpplen är suveränt att bjuda på till efterrätt, gärna med en klick lättvispad grädde eller en kula vaniljglass. Gästerna kommer att älska det!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
6 portioner
6 fasta äpplen (t ex aroma)
40 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl mandelspån
3/4 dl rörsocker
3/4 dl ljus sirap
1 1/2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
smör till formen
1/2 krm salt
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1870 KJ / 447 kCal
Fett18.5 g
Salt0.49 g
Kolhydrater63.1 g
Protein4.3 g
Kommentarer
Så gott och lätt att göra
Malin
2022-10-10Jättebra
Ann-kristin
2020-09-08Jättegott! Eftersom vi har varmluftsugn sänkte vi graderna och tiden. La till kanel på äpplena innan jag bredde på Toscasmeten. Kan tänka mig, har man för tunt lager blir det enklare bränt. Men för mycket gör den lös. Prova och avväg =)
Benny
2019-04-19