Tosca är namnet på ett underbart gott och knäckigt mandeltäcke som passar utmärkt att baka smarriga äpplen under. Toscaäpplen är suveränt att bjuda på till efterrätt, gärna med en klick lättvispad grädde eller en kula vaniljglass. Gästerna kommer att älska det!
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2016
Fri från ägg om äggfri glass bjuds.
Gör glutenfri: uteslut vetemjöl och använd i stället majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och bjud med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Bjud med mjölkproteinfri glass.
Näringsberäkningen är beräknad per portion inkl glass.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Malin
2022-10-10Så gott och lätt att göra
Ann-kristin
2020-09-08Jättebra
Benny
2019-04-19Jättegott! Eftersom vi har varmluftsugn sänkte vi graderna och tiden. La till kanel på äpplena innan jag bredde på Toscasmeten. Kan tänka mig, har man för tunt lager blir det enklare bränt. Men för mycket gör den lös. Prova och avväg =)