Bakat toscaäpple

39
6
Bakat toscaäpple

Tosca är namnet på ett underbart gott och knäckigt mandeltäcke som passar utmärkt att baka smarriga äpplen under. Toscaäpplen är suveränt att bjuda på till efterrätt, gärna med en klick lättvispad grädde eller en kula vaniljglass. Gästerna kommer att älska det!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Bakat toscaäpple

Ingredienser

6 portioner
6 fasta äpplen (t ex aroma)
40 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl mandelspån
3/4 dl rörsocker
3/4 dl ljus sirap
1 1/2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
smör till formen
1/2 krm salt

Till servering

vaniljglass

För alla

Fri från ägg om äggfri glass bjuds.
Gör glutenfri: uteslut vetemjöl och använd i stället majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och bjud med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Bjud med mjölkproteinfri glass.

Näringsberäkningen är beräknad per portion inkl glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Malin

2022-10-10

Så gott och lätt att göra

Ann-kristin

2020-09-08

Jättebra

Benny

2019-04-19

Jättegott! Eftersom vi har varmluftsugn sänkte vi graderna och tiden. La till kanel på äpplena innan jag bredde på Toscasmeten. Kan tänka mig, har man för tunt lager blir det enklare bränt. Men för mycket gör den lös. Prova och avväg =)

Näringsvärde per portion

Energi 1870 KJ / 447 kCal
Fett 18.5 g
Salt 0.49 g
Kolhydrater 63.1 g
Protein 4.3 g
Läs mer om näringsvärden