Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tortilla med tomatsalsa

Ett godare sätt att servera färdiga tortillas. Går bra att servera istället för tacochips. Tomatsalsan har smak av både chili, koriander och den milda schalottenlöken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Skölj och hacka tomaterna smått och lägg i en skål. Skölj chilin och skiva den mycket tunt. Skala schalottenlöken och skiva även den tunt. Vänd ner det skivade i tomathacket och smaka av med salt. Plocka korianderbladen och strö över.
  2. Hetta upp oljan i en gjutjärnspanna på grillen. Skär tortillabröden i trekanter och stek dem gyllene i oljan. De blir nästan friterade.
  3. Servera med salsan.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt tortillabröd till glutenfritt tunnbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk neutral olja
  • 2 tortillabröd
Tomatsalsa
  • 4 tomater
  • 1/2 chilifrukt (den nedre, spetsiga, mildare halvan)
  • 1 schalottenlök
  • salt
  • 12 kvistar koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 891 kJ / 213 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept