Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Tortilla med sötpotatis

Spansk omelett, tortilla, med sötpotatis i stället för potatis. God både varm och kall till lunch, brunch eller i små bitar på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala sötpotatisen och skär den i 1–2 cm stora bitar. Fräs sötpotatisen i kokos- eller olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme tills den mjuknat och fått lite färg. Lägg på ett fat.
  3. Fräs den strimlade purjolöken och de hackade vitlöksklyftorna mjuka i kokos- eller olivolja. Häll tillbaka sötpotatisen och krydda med flingsalt och svartpeppar.
  4. Vispa äggen lätt och häll över sötpotatisen.
  5. Strö över den grovrivna osten och ställ in stekpannan mitt i ugnen 10–15 minuter. Stjälp upp tortillan på ett fat och strö över den finskurna gräslöken.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g sötpotatis
  • 2 msk olja (kokos- eller olivolja)
  • 1/3 strimlad purjolök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 5 ägg
  • 100 g grovriven ost
  • 1/2 dl finskuren gräslök

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 400 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer