Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tortilla med potatis- och ostfyllning

Tortilla med potatis- och ostfyllning är ett vinnande tilltugg till drinken eller i väntan på middagen. Du gör en krämig smet av riven potatis och lagrad ost. Vitlök, persilja och chili ger jättegod smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka löken. Riv potatisen grovt. Finhacka persiljan.
  2. Blanda samtliga ingredienser till en fast smet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bre ena halvan av tortillabröden med fyllning. Vik över den andra halvan. Lägg de fyllda bröden i en plastpåse och förvara i kylskåpet.
  4. Rosta bröden på grillen någon minut på varje sida vid serveringstillfället. Skär/klipp i lagom stora tårtbitar. Servera som snacks till drinken, gärna med Picklad gurka.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: använd lagrad ost och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfri ost.

 

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 färska chilifrukter (gärna jalapeño)
  • 2 schalottenlökar
  • ca 4 kokta potatisar
  • 1 kruka persilja
  • 1 påse riven lagrad ost (à 150 g)
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 2 äggulor
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • ca 6 tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1172 kJ / 280 kCal
Läs mer om näringsvärden