Potatis- och saffransröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatis- och saffransröra

Här är ett spännande, krämigt och prima recept på potatis- och saffransröra. Med bland annat saffran, chili, vitlök, citron och persilja får det här fluffiga moset en härlig, lyxig och underbar smak. Ett otroligt gott och delikat tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund. Pressa genom en potatispress.
  2. Rör ihop moset med saffran, gurkmeja, vitlök, chili, citronjuice, salt och peppar.
  3. Rör i omgångar i olivolja. Servera röran på en tallrik och garnera ev med hackade oliver. Passar bra till kycklinglevermousse.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Tips

Tillbehör som passar till kycklinglevermoussen och potatisröran: Cornichons och syltlök. Russin- och valnötsbröd alternativt frasiga baguetter. Saltrostade mandlar, köpta eller hemmagjorda.

Förbered:
Lagas med fördel dagen före och förvaras täckt i kyl.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 400 g potatis
  • 1/2 saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk finhackad vitlök
  • 2 tsk finhackad röd chilifrukt
  • 2 tsk citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 0,8 dl mild olivolja
  • 2 msk finhackad persilja
  • ev 2 1/2 msk finhackade gröna oliver
Lägg till i inköpslistan