Tortelloni med prosciuttolindad kyckling
Prosciutto är italienska för skinka. Köper du den i Sverige är den lufttorkad och i den här kycklinggrätten ger den fin sälta åt kycklingen. Linda in filéerna i skinkan, bryn i panna och ugnsgratinera. Servera med tortelloni och sallad. En enkel rätt som känns festlig.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
85 g prosciutto di parma
3 dl syrad grädde (15%)
2 förp tortelloni ricotta & spenat (à 250 g)
65 g rucola
Att ha hemma
salt
peppar
1 tsk olja
1/2 kycklingbuljongtärning
1 tsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2314 KJ / 556 kCal
Fett24 g
Salt5.13 g
Kolhydrater36 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fungerar bra, men kommer nog att moderera lite om jag gör igen. Skinkan räckte int runt en filé så dubbla den.
Robert
2023-06-25