Tortellini med rökt bog
Tortellini är en härlig italiensk pastarätt och i detta recept har vi valt att servera färska tortellinis tillsammans med smakrik rökt bog, purjolök och pastasås med basilika. Avnjut den mättande pastan med en fräsch sallad. Enkelt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2013
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
ca 300 g skivad rökt bog
2 msk olja
500 g färsk tortellini med soltorkad tomat
1/2 isbergssalladshuvud
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
390 g pastasås med basilika
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på den färska pastan och på paprikasåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och komplettera med soltorkade tomater.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3147 KJ / 737 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater85.6 g
Protein35.1 g
Kommentar
Enkelt och gott som sagt! Använde en tetra krossade tomater med basilika och en skvätt grädde plus oregano i också. Mumsigt!
Lena
2013-04-30