Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tortellini med rökt bog

Tortellini är en härlig italiensk pastarätt och i detta recept har vi valt att servera färska tortellinis tillsammans med smakrik rökt bog, purjolök och pastasås med basilika. Avnjut den mättande pastan med en fräsch sallad. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa purjolöken, strimla den och bogen. Fräs det i hälften av oljan.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Strimla salladen och blanda den med resten av oljan, vinägern och krydda med salt och peppar.
  4. Koka upp såsen och blanda med pastan, bogen och purjolöken.
  5. Servera pastan med salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den färska pastan och på paprikasåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och komplettera med soltorkade tomater.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • ca 300 g skivad rökt bog
  • 2 msk olja
  • 500 g färsk tortellini med soltorkad tomat
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 390 g pastasås med basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3147 kJ / 737 kCal