Hälsingeostkaka med saffran
En smarrig hälsingeostkaka med saffran är utmärkt att bjuda på såväl sommar som vinter. Grädda din lena ostkaka och pensla över toppen med smakrik saffran när kakan svalnat. Servera din ostkaka kall ihop med söt hjortronsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002
Ingredienser
1 ostkaka
2 1/2 l gammeldags mjölk
3/4 dl vetemjöl
1/2 msk ostlöpe (Apoteket)
1/2 paket saffran (à 0,5 g)
hjortronsylt till servering
Gör så här
Tips
Sila av ostmassan genom att fukta en tunn kökshandduk. Lägg den i ett durkslag. Ställ durkslaget i en stor skål. Häll massan i durkslaget och låt den rinna av.
Ostkakan kan frysas.
Ostkakan kan frysas.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är ju helt fel - Hälsinge ostkaka äts inte kall. Den äts som man ser på bilden, den kalla ostkakan skärs i skivor som värms i form tillsammans med grädde. Sedan äts den med hjortronsylt eller saftsås.
Anita
2022-04-29Mmmm gott=)Älskar ostkaka...
Sandra
2004-06-21Skulle vilja dela med mig av ett toppenrecept från Hälsingland, gjort på mjölken direkt från bonden.
Margareta
2004-06-21