Hälsingeostkaka med saffran
En smarrig hälsingeostkaka med saffran är utmärkt att bjuda på såväl sommar som vinter. Grädda din lena ostkaka och pensla över toppen med smakrik saffran när kakan svalnat. Servera din ostkaka kall ihop med söt hjortronsylt.
Det går även fint att gratinera denna ostkaka och servera den varm. Här hittar du recept på gratinerad ostkaka.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002
Ingredienser
1 ostkaka
2 1/2 l gammeldags mjölk
3/4 dl vetemjöl
1/2 msk ostlöpe (Apoteket)
1/2 paket saffran (à 0,5 g)
hjortronsylt till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är ju helt fel - Hälsinge ostkaka äts inte kall. Den äts som man ser på bilden, den kalla ostkakan skärs i skivor som värms i form tillsammans med grädde. Sedan äts den med hjortronsylt eller saftsås.
Anita
2022-04-29Mmmm gott=)Älskar ostkaka...
Sandra
2004-06-21Skulle vilja dela med mig av ett toppenrecept från Hälsingland, gjort på mjölken direkt från bonden.
Margareta
2004-06-21