Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hjortron- och chokladkaka

Plocka in skogen i köket! Här får hjortronsylt sällskap av mörk choklad, och resultatet blir en härligt höstig, mjuk kaka, som garanterat gör succé på fikastunden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med smör.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Flisa eller hacka chokladen.
  3. Rör ihop smör och socker. Vispa ner ett ägg i taget. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör om. Vänd ner och chokladen och sylten. Häll smeten i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad och mjölkproteinfritt matfett.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(78)

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g osaltat smör (rumstempererat)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl hjortronsylt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi
1247 kJ / 298 kCal
Läs mer om näringsvärden