Hjortron- och chokladkaka

42
0
Hjortron- och chokladkaka

Plocka in skogen i köket! Här får hjortronsylt sällskap av mörk choklad, och resultatet blir en härligt höstig, mjuk kaka, som garanterat gör succé på fikastunden.

Skriv ut
Hjortron- och chokladkaka

Ingredienser

10 bitar
2 1/2 dl
vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 tsk
bakpulver
100 g
mörk choklad
100 g
osaltat smör (rumstempererat)
1 1/2 dl
strösocker
3
ägg
2 dl
hjortronsylt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad och mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1247 KJ / 298 kCal
Fett 13.2 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 39.6 g
Protein 4.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept