Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hjortron- och chokladkaka

(77)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Plocka in skogen i köket! Här får hjortronsylt sällskap av mörk choklad, och resultatet blir en härligt höstig, mjuk kaka, som garanterat gör succé på fikastunden.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g osaltat smör (rumstempererat)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl hjortronsylt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med smör.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Flisa eller hacka chokladen.
  3. Rör ihop smör och socker. Vispa ner ett ägg i taget. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör om. Vänd ner och chokladen och sylten. Häll smeten i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad och mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1247 kJ / 298 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer