Hjortron- och chokladkaka

42
1
Hjortron- och chokladkaka

Plocka in skogen i köket! Här får hjortronsylt sällskap av mörk choklad, och resultatet blir en härligt höstig, mjuk kaka, som garanterat gör succé på fikastunden.

Hjortron- och chokladkaka

Ingredienser

10 bitar
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
100 g osaltat smör (rumstempererat)
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 dl hjortronsylt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad och mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentar

Inga

2022-07-05

Alltför mycket chokladsmak, hjortronen försvann. Nästa gång halverar jag nog chokladmängden.

Näringsvärde per portion

Energi 1247 KJ / 298 kCal
Fett 13.2 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 39.6 g
Protein 4.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Hallontårta
Drömrulltårta
Pizookie
Chokladmuffins
Citronmuffins