Hjortron- och chokladkaka

Plocka in skogen i köket! Här får hjortronsylt sällskap av mörk choklad, och resultatet blir en härligt höstig, mjuk kaka, som garanterat gör succé på fikastunden.

Ingredienser
10 bitar
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
100 g osaltat smör (rumstempererat)
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 dl hjortronsylt
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1247 KJ / 298 kCal
Fett13.2 g
Salt0.4 g
Kolhydrater39.6 g
Protein4.6 g
Kommentarer
En favorit. Använde mörk choklad av god kvalitet med smak av apelsin. Passar perfekt till hjortronsmak.
Tanja
2025-02-03Alltför mycket chokladsmak, hjortronen försvann. Nästa gång halverar jag nog chokladmängden.
Inga
2022-07-05