ÖVER 60 MIN | Medel

Horchata – mandel- och risdryck

Horchata är en traditionell latinamerikansk söt risdryck som finns i många olika varianter och är vanlig i bland annat Mexiko. Gör egen horchata av mandel, ris, kanel och kondenserad mjölk. Resultatet är krämigt, nötigt, svalkande och gudomligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dag 1: Rosta mandlarna i en het stekpanna. Skölj riset. Blanda mandlar, ris och kanelstång i en bunke.
  2. Koka upp vattnet, häll ner i bunken och rör om. Låt svalna och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 12 timmar.
  3. Dag 2: Lyft upp kanelstången och häll det blötlagda (vatten, ris och mandel) i en blender och tillsätt vattnet. Mixa slätt och sila genom en finmaskig sil.
  4. Häll i en kanna och blanda med kondenserad mjölk och is. Tillsätt ev lite limejuice.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: ca 15 dl
Dag 1
  • 2 dl skalad sötmandel
  • 1 dl vitt okokt ris
  • 1 kanelstång
  • 5 dl kallt vatten
Dag 2
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl kondenserad mjölk
  • is
  • ev färskpressad limejuice