Horchata – mandel- och risdryck

8
0
Horchata – mandel- och risdryck

Horchata är en traditionell latinamerikansk söt risdryck som finns i många olika varianter och är vanlig i bland annat Mexiko. Gör egen horchata av mandel, ris, kanel och kondenserad mjölk. Resultatet är krämigt, nötigt, svalkande och gudomligt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Horchata – mandel- och risdryck

Ingredienser

ca 15 dl

Dag 1

2 dl
skalad sötmandel
1 dl
vitt okokt ris
1
kanelstång
5 dl
kallt vatten

Dag 2

5 dl
vatten
1 1/2 dl
kondenserad mjölk
-
is
-
färskpressad limejuice

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Testa liknande recept