Horchata – mandel- och risdryck
Horchata är en traditionell latinamerikansk söt risdryck som finns i många olika varianter och är vanlig i bland annat Mexiko. Gör egen horchata av mandel, ris, kanel och kondenserad mjölk. Resultatet är krämigt, nötigt, svalkande och gudomligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
ca 15 dl
Dag 1
2 dl skalad sötmandel
1 dl vitt okokt ris
1 kanelstång
5 dl kallt vatten
Dag 2
5 dl vatten
1 1/2 dl kondenserad mjölk
is
färskpressad limejuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Horchata, är ett namn på flera spannmålsbaserade drycker, men framförallt den på jordmandlar. En valenciansk fika med horchata de chufa. Horchata de chufa, jordmandeldryck, tillverkas genom att man pressar vätska ur jordmandlar. Horchatan är en traditionell dryck i Valencia (på valencianska: orxata de xufa), då regionen Valencia har ett mycket lämpligt klimat för odling av växten
Miroslav
2023-01-15