Torta de elote - mexikansk majskaka

Torta de Elote en oemotståndlig och saftig kaka med ursprung från Mexiko. Kombinationen av söta majskorn och krämig kondenserad mjölk som mixas till en len puré tillsammans med vaniljsocker och ägg skapar en himmelsk majskaka. Vi väljer att servera kakan med lättvispad grädde och hjortronsylt för en sensationell smakupplevelse.

Ingredienser
12 bitar
Till formen
1 msk smör
2 msk ströbröd
100 g smör
300 g färska eller frysta majskorn (300 g motsvarar ca 5 dl)
4 ägg
1 förp kondenserad mjölk (à 397 g)
1 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Till servering
florsocker
hjortronsylt eller lingonsylt
vispad grädde
Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett13 g
Salt0.8 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g
Kommentarer
Väldigt trevlig kaka, saftig och mycket god med hjortronsylt till. Påminner lite om äggost och går bra att äta kall i många dagar efteråt, t ex som ett lyxigt mellanmål
Ingrid
2025-04-13Passar det bäst att servera kakan nygräddad eller dagen efter?
Eva
2025-03-17Väldigt god saftig kaka.Majsen tar inte över alls och det passar perfekt med hjortronsylt till!
Anna
2025-02-24