Örtbakad torsk
Ett lyxigt recept på örtbakad torsk som passar utmärkt att servera till fest. Till den ugnsbakade fisken serverar du knapriga primörer och en krämig sås av bland annat fänkål, grädde, anis och vitt vin.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
800 g torskrygg (eller filé)
1 msk havssalt
4 stora potatisar
1 dl kärnfria oliver (ca 60g)
1 dl finhackade örter (tex basilika, persilja och lite dill)
25 g smör eller margarin
1 msk olivolja
Sås
1 gul lök
1 fänkål (ca 200g)
25 g smör
2 dl vatten
2 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
2 stjärnanis
1/2 dl vitt vin
salt
peppar
1 msk maizenaredning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastisk sås till detta recept. Rekomenderas starkt!
Matthias
2010-02-01