Örtbakad torsk

Betyg 2.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Örtbakad torsk

Ett lyxigt recept på örtbakad torsk som passar utmärkt att servera till fest. Till den ugnsbakade fisken serverar du knapriga primörer och en krämig sås av bland annat fänkål, grädde, anis och vitt vin.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Örtbakad torsk

Ingredienser

4 portioner
800 g torskrygg (eller filé)
1 msk havssalt
4 stora potatisar
1 dl kärnfria oliver (ca 60g)
1 dl finhackade örter (tex basilika, persilja och lite dill)
25 g smör eller margarin
1 msk olivolja

Sås

1 gul lök
1 fänkål (ca 200g)
25 g smör
2 dl vatten
2 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
2 stjärnanis
1/2 dl vitt vin
salt
peppar
1 msk maizenaredning

Gör så här

02:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.14 personer har röstat

Kommentar

Fantastisk sås till detta recept. Rekomenderas starkt!

Matthias

2010-02-01

Testa liknande recept

Torskrygg med hummervelouté och variation på kål
Betyg 3.1 av 5.94 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Torskrygg med velouté, musslor och krossade ärtor
Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Pocherad torskrygg med rostad jordärtskocka, parmesancrème, äpple och forellrom
Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Pocherad torsk (grundrecept)
Betyg 3.6 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Torsk med ostronsmörsås, krispigt ris och syrlig gurka
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad