Torskrygg med brynt smörcitronette
Spänstig torskrygg med nötdoftande smör. Den skiviga fisken serveras på en matig bädd av grönsaker med bland annat sockerärtor, haricots verts, gröna ärtor, rödlök och mangoldskott.
Ingredienser
4 portioner
Torsk
4 portionsbitar torskrygg (à 140-150 g)
2 tsk strösocker
salt
svartpeppar
Brynt smörcitronette
150 g haricots verts (bönor)
150 g sockerärtor
1 rödlök
1 kruka salvia
150 g smör med havssalt
saft från 1/2 citron
1 dl frysta gröna ärtor
2 msk små kapris
65 g röda mangoldskott
Till servering
potatis
gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion, med potatis och gräddfil.
Energi2685 KJ / 640 kCal
Fett34.4 g
Salt1.4 g
Kolhydrater47.1 g
Protein32.5 g
Kommentarer
Verkligen gott! Jag fick också ha torsken inne ganska länge men i övrigt ett ganska snabbt och enkelt sätt att göra en riktig festrätt.
Matilda
2021-05-15Gott med några räkor till.
Svante
2021-04-17Fräsch rätt, med det brynta smöret som kontrasterade mot syrlig kapris och med mycket krispiga grönsaker.
Catarina
2017-10-27