Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Torskrygg med brynt smörcitronette

Spänstig torskrygg med nötdoftande smör. Den skiviga fisken serveras på en matig bädd av grönsaker med bland annat sockerärtor, haricots verts, gröna ärtor, rödlök och mangoldskott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 100°C.
  3. Torsk: Strö salt och socker runt om torskbitarna. Lägg dem i en ugnssäker form och låt dem ligga framme i rumstemperatur 20-25 minuter. Krydda med nymald peppar. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  4. Smörcitronette: Ansa haricots verts och sockerärter. Koka dem mjuka i saltat vatten. Spola dem kalla och låt dem rinna av ordentligt. Skala och grovhacka löken.
  5. Plocka bladen av salvian och skär dem grovt.
  6. Bryn smöret tills det börjar bli ljusbrunt och doftar nötter. Lägg i löken och rör om. Pressa ner citronsaften, vänd ner bönorna, ärter, salvia och kapris. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  7. Till servering: Servera torskryggen med grönsakerna i brynt smör med citron, mangoldskott och kokt mosad potatis blandad med gräddfil, salt och nymald peppar.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och byt gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) eller annan mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per portion, med potatis och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 4 portionsbitar torskrygg (à 140-150 g)
  • 2 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
Brynt smörcitronette
  • 150 g haricots verts
  • 150 g sockerärtor
  • 1 rödlök
  • 1 kruka salvia
  • 150 g smör med havssalt
  • saft från 1/2 citron
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 2 msk små kapris
  • 65 g röda mangoldskott
Till servering
  • potatis
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2685 kJ / 640 kCal