Torskrygg med brynt smörcitronette

21
6
Torskrygg med brynt smörcitronette

Spänstig torskrygg med nötdoftande smör. Den skiviga fisken serveras på en matig bädd av grönsaker med bland annat sockerärtor, haricots verts, gröna ärtor, rödlök och mangoldskott.

Torskrygg med brynt smörcitronette

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4 portionsbitar torskrygg (à 140-150 g)
2 tsk strösocker
salt och svartpeppar

Brynt smörcitronette

150 g haricots verts (bönor)
150 g sockerärtor
1 rödlök
1 kruka salvia
150 g smör med havssalt
saft från 1/2 citron
1 dl frysta gröna ärtor
2 msk små kapris
65 g röda mangoldskott

Till servering

potatis
gräddfil

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och byt gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) eller annan mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per portion, med potatis och gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Matilda

2021-05-15

Verkligen gott! Jag fick också ha torsken inne ganska länge men i övrigt ett ganska snabbt och enkelt sätt att göra en riktig festrätt.

Svante

2021-04-17

Gott med några räkor till.

Catarina

2017-10-27

Fräsch rätt, med det brynta smöret som kontrasterade mot syrlig kapris och med mycket krispiga grönsaker.

Näringsvärde per portion

Energi 2685 KJ / 640 kCal
Fett 344 g
Salt 14 g
Kolhydrater 471 g
Protein 325 g
Läs mer om näringsvärden