Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ostfylld tortellini med ärter, salami och citron

Tilltalande ostfyllda tortellinis med fräst salami, purjolök, gul lök och gröna ärter. Charmant pastarätt från Italien som passar lika bra både till middag och lunch. Garnera gärna med färsk salvia.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka tortellini enligt anvisning.
  2. Skala och finhacka lök. Fräs lök, strimlad salami och torkad salvia mjuk i olivolja.
  3. Spola hastigt av de frysta gröna ärterna i varmt vatten. Låt rinna av.
  4. Blanda ärterna med löken och fräs i någon minut tills allt är genomvarmt.
  5. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda med tortellinin och finrivet citronskal. Lägg upp på djupa tallrikar. Garnera gärna med färsk salvia. Servera med grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket ostfylld färsk tortellini (à 250 g)
  • 1 gul lök
  • 100 g salami
  • 2 krm torkad salvia
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 paket frysta gröna ärter (à 250 g)
  • finrivet skal av 1 citron
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer