Rotisserikyckling med parma och citron
Tunna skivor parmaskinka gör kycklingbrösten extra saftiga. Och citronfyllningen bjuder på en lätt frisk smak som balanserar fint med den marockanska kryddblandningen ras el hanout
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 stor kyckling (1 1/2-2 kg)
4 - 6 skivor prosciutto crudo (parmaskinka)
3 msk olivolja
2 - 3 msk ras el hanout, marockansk kryddblandning
1 - 1 1/2 msk citron
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4847 KJ / 1155 kCal
Fett85 g
Salt2.73 g
Kolhydrater3 g
Protein102 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer