Rotisserikyckling med parma och citron

Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
0
Rotisserikyckling med parma och citron

Tunna skivor parmaskinka gör kycklingbrösten extra saftiga. Och citronfyllningen bjuder på en lätt frisk smak som balanserar fint med den marockanska kryddblandningen ras el hanout

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Rotisserikyckling med parma och citron

Ingredienser

4 portioner
1   stor kyckling (1 1/2-2 kg)
4 - 6   skivor prosciutto crudo (parmaskinka)
3 msk  olivolja
2 - 3 msk  ras el hanout, marockansk kryddblandning
1 - 1 1/2 msk  citron
flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4847 KJ / 1155 kCal
Fett85 g
Salt2.73 g
Kolhydrater3 g
Protein102 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Calzone med prosciutto cotto
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingspett
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Barbecuekyckling
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Biff à la Lindström
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med svamp och purjolök
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade amerikanska hamburgare
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga