Rotisserikyckling med parma och citron

26
0
Rotisserikyckling med parma och citron

Tunna skivor parmaskinka gör kycklingbrösten extra saftiga. Och citronfyllningen bjuder på en lätt frisk smak som balanserar fint med den marockanska kryddblandningen ras el hanout

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Rotisserikyckling med parma och citron

Ingredienser

4 portioner
1
stor kyckling (1 1/2-2 kg)
4 - 6
skivor prosciutto crudo (parmaskinka)
3 msk
olivolja
2 - 3 msk
ras el hanout, marockansk kryddblandning
1 - 1 1/2 msk
citron
-
flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4847 KJ / 1155 kCal
Fett 85 g
Salt 2.73 g
Kolhydrater 3 g
Protein 102 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept