Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torskpanna med kålrot och curry

Torskpanna med kålrot och curry är en tilltalande och lagom krämig pastarätt som innehåller många mumsiga ingredienser. Vad sägs till exempel om torskfilé, kålrot, äpple, salladslök, curry och grädde? Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och skär kålroten i små tärningar. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Ansa och skiva salladslöken. Fräs allt i matfettet i en gryta. Rör ner curry, tomatpuré, smulad buljongtärning, vatten och grädde.
  4. Skär torsken i 2-3 cm stora bitar och lägg ner dem i grytan. Låt den sjuda under lock tills torsken är klar, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera torskpannan med pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 4 portioner pasta (gärna tagliatelle)
  • 300 g kålrot
  • 1 rött äpple
  • 1/2 påse (à 125 g) salladslök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2474 kJ / 592 kCal