Potatiskroketter

21
6
Potatiskroketter

Potatiskroketter är friterade potatisbollar med gyllene, krispigt panerad yta och len, krämig insida fylld med potatismos. Servera hemgjorda kroketter som förrätt eller tilltugg tillsammans med majonnäs och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Potatiskroketter

Ingredienser

30 st
1 kg mjölig potatis (gärna rock eller sunita)
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
2 dl riven parmesan
1/2 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
ca 1 l neutral olja (till fritering)

Panering

2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
ca 3 dl panko (asiatiskt ströbröd)

Till servering

majonnäs
citronklyftor

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st och utan majonnäs och citron till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Tilda

2022-04-13

Väldigt goda och går bra att frysa in så fort de har svalnat för att sen värmas på i ugnen. Då håller de sig krispiga!

Emelie

2022-01-24

Mycket gott. Gott med syran

Annette

2021-11-23

Vore väldigt bra om ni kunde hänvisa till ersättningsprodukter när det gäller både gluten och laktosfritt! Det finns ju böde laktosfria produkter samt glutenfritt ströbröd från tex Finax.

Näringsvärde per portion

Energi 416 KJ / 100 kCal
Fett 4 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 13 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden