Potatiskroketter

18
3
Potatiskroketter

Potatiskroketter är friterade potatisbollar med gyllene, krispigt panerad yta och len, krämig insida fylld med potatismos. Servera hemgjorda kroketter som förrätt eller tilltugg tillsammans med majonnäs och citron.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Potatiskroketter

Ingredienser

30 st
1 kg mjölig potatis (gärna rock eller sunita)
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
2 dl riven parmesanost
1/2 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
ca 1 l neutral olja (till fritering)

Panering

2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
ca 3 dl panko (asiatiskt ströbröd)

Till servering

majonnäs
citronklyftor

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st och utan majonnäs och citron till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Kenneth

2021-06-08

Jävla oduglingar... Kroketter görs på duchesse... Ändra...

Christina

2021-02-17

Hej. Kan man göra dom helt klara och sen frysa in och ta fram när dom behövs ??? Precis som man köper på affären . Tack på förhand /// Kia

Redaktionen ICAse

2021-02-18

Hej Kia! Det är inget vi har provat. Risken är att de blir blöta när man fryst dem. Men det kanske går om du friterar dem frysta. Eller om du fryst och sen tinat dem får du nog panera dem en gång till. Skriv gärna här i receptet om du provar. Det är säkert fler som vill veta hur de blir. Hälsningar Ulrika

Jan

2021-02-06

Skall man inte panera dom med ingredienserna som ni skrev. Bör göras innan fritering tycker jag

Redaktionen ICAse

2021-02-08

Hej Jan! Jo, precis så ska man göra. I steg 2 står det om paneringen :) Hoppas du gillar kroketterna. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 416 KJ / 100 kCal
Fett 4 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 13 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept