Potatiskroketter

Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
6
Potatiskroketter

Potatiskroketter är friterade potatisbollar med gyllene, krispigt panerad yta och len, krämig insida fylld med potatismos. Servera hemgjorda kroketter som förrätt eller tilltugg tillsammans med majonnäs och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Potatiskroketter

Ingredienser

30 st
1 kg  mjölig potatis (gärna rock eller sunita)
1   ägg
3/4 dl  vetemjöl
2 dl  riven parmesan
1/2 msk  finrivet citronskal
1 tsk  salt
ca 1 l  neutral olja (till fritering)

Panering

2 dl  vetemjöl
2   uppvispade ägg
ca 3 dl  panko (asiatiskt ströbröd)

Till servering

majonnäs
citronklyftor

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st och utan majonnäs och citron till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt goda och går bra att frysa in så fort de har svalnat för att sen värmas på i ugnen. Då håller de sig krispiga!

Tilda

2022-04-13

Mycket gott. Gott med syran

Emelie

2022-01-24

Vore väldigt bra om ni kunde hänvisa till ersättningsprodukter när det gäller både gluten och laktosfritt! Det finns ju böde laktosfria produkter samt glutenfritt ströbröd från tex Finax.

Annette

2021-11-23

Näringsvärde per portion

Energi416 KJ / 100 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Friterad kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pankofriterad lutfisk
Betyg 3 av 5.
34 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Friterad matjessill med kaviardipp
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad halloumi
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastakroketter med citron- och dillmajonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga