Torskgryta med saffran och ärtstomp

Torskgryta med saffran och ärtstomp är en twist på en klassisk rätt som här serveras med dill och brödkrutonger för extra krisp. En annan smakrik och krämig fiskgtyta med saffran är
Lysande gul fiskgryta.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
4 portioner
Ärtstomp
800 g mjölig potatis
2 grönsaksbuljongtärningar
1 förp frysta små gröna ärtor (à 250 g)
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Gryta
1 msk tomatpuré
1/2 tsk torkad timjan
1 msk smör eller olivolja
1 vitlöksklyfta
1 förp saffran (à 1/2 g)
2 1/2 dl torrt vitt vin (eller vitt matlagningsvin)
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
600 g torskfilé
250 g körsbärstomater
1 kruka dill
Till servering
2 dl krutonger
Gör så här
00:02:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3403 KJ / 813 kCal
Fett40 g
Salt3.4 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer