Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Senapsgriljerade grisfötter

Om du gillar grisfötter kommer du att älska det här receptet! Grisfötterna får kokas länge och griljeras därefter med härlig dijonsenap. Servera med rödbetor för ett utmärkt resultat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela grisfötterna, skölj dem i rinnande kallt vatten i ca 5 minuter. Lägg dem i en kastrull, tillsätt vatten så att det täcker och salt.
  2. Koka sakta under lock ca 3 timmar eller tills benen släpper lätt. Ta upp grisfötterna och spola dem kalla.
  3. Plocka ut benen ur grisfötterna och låt dem torka på ett papper.
  4. Pensla dem med dijonsenap, vänd i vetemjöl, uppvispade ägg och sist i ströbröd.
  5. Stek de panerade grisfötterna i matfettet ca 3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Servera grisfötterna med inlagda rödbetor.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 kluvna griskött (grisfötter)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl ströbröd
  • 5 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?