Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastapytt

Pastapytt, en pytt i panna med köttfärs, pasta och grönsaker som passar både stora och små. Pytten smaksätter du med spiskummin och serverar med en kall sås på mango chutney och matlagningsyoghurt. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Fräs köttfärsen i olja. Krydda med salt, chilipeppar och gärna spiskummin. Blanda ner grönsaksblandningen i färsen och låt fräsa med några min. Låt pastan rinna av och vänd ner den i färsen. Smaksätt matlagningsyoghurten med mango chutney och salt.
  3. Servera pastapytten med såsen och strimlad isbergssallad.

För alla

Använd glutenfri pasta om du inte tål gluten.
Gör en sås av naturell, laktosfri färskost utrörd i lite Solhavre samt mango chutney och servera till om du inte tål laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex fjärilar
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 förp djupfryst grönsaksblandning t ex ärter, majs och paprika (à 600 g)
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 1/2 msk mango chutney
  • 2 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2441 kJ / 584 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB