Torskgratäng med tomatsås och grönsaker

Denna torskgratäng med tomatsås och grönsaker är en middag för hela familjen. Fiskfilén får en fin smak av tomatsåsen och det lena potatismoset en vacker färg när du gratinerar det i ugnen. Servera med fräst grönsaksblandning för färg och smak.

Ingredienser
4 portioner
400 g djupfryst torskfilé, sej eller hoki
2 förp tomatsås med oregano (à 2 1/2 dl)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 påse djupfryst grönsaksblandning t ex bladspenat och grön vitlök (à 400 g)
1 msk olja
Potatismos
5 port potatismos av pulver
2 - 3 msk hackad djupfryst gräslök
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2465 KJ / 589 kCal
Fett14.3 g
Kommentarer
6 stsorry såg vad man gör såsen av
Lars-göran
vad gör man såsen av?
Lars-göran
Enkelt och gott. Barnen gillar det också
Charlotte
Blev gott, gjorde egen potatismos och lät gratängen vara inne i ugn ca 30 min.
Veronica
Mycket gott och relativt enkelt att tillaga.
Christine
Mycket gott och dessutom "barnvänligt". Jag tror dock inte på 10 minuter i 250 grader grill, utan körde i 30 minuter i 225 grader vanligt.
Mari-kristin