Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Torskfilé med saffrans- och räkröra

Saffran ihop med fisk och skaldjur är en svårslagen hit. Torsken serveras även med de syrliga gurkorna som fått ligga i en lag smaksatt med dill. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tvätta och koka potatisen.
  3. Räkröra: Låt räkorna rinna av. Blanda crème fraiche med saffran och vänd ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gurka: Skiva gurkan och hacka dillen grovt. Blanda gurka och dill med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär fisken i bitar och lägg i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter.
  6. Servera  torsken med räkröra, potatis och gurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Räkröra
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 g saffran
  • salt
  • peppar
Gurka
  • 1/2 gurka
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 500 g torskfilé
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 502 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer