Torskfilé med saffrans- och räkröra
Saffran ihop med fisk och skaldjur är en svårslagen hit. Torsken serveras även med de syrliga gurkorna som fått ligga i en lag smaksatt med dill. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Räkröra
1 burk räkor i lake (à 360 g)
2 dl crème fraiche
1/2 g saffran
salt
peppar
Gurka
1/2 gurka
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
500 g torskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2100 KJ / 502 kCal
Fett22 g
Salt1.6 g
Kolhydrater40 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingen riktig smaksensation. Jag blandade i ett hackat ägg och la till lite grädde i saffrans-räkröran. Tyckte den blev godare då.
Ann-kristin
2022-05-21Gott men allt för snål mängd. Vi blev inte mätta. Eftersom fryst torskrygg krymper i ugnen var inte receptet tillräckligt för fyra.
Sten
2020-06-18Jättegott,
John
2020-02-16