Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskfilé med pepparrotscreme och räkor

Torskfilé med pepparrotscrème och räkor - havets smaker i samklang med en len sås på crème fraiche och riven pepparrot med potatis vid sidan. De skalade räkorna och torskfilén serverar du med lite färsk dill på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen, skala och hacka dem. Skala räkorna.
  2. Blanda lätt crème fraiche med pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka upp vatten och salt i en låg vid panna eller kastrull. Dubbelvik torskfiléerna och lägg ner dem i vattnet. Sjud ca 4 minuter. Servera den kokta torsken med potatis, räkor, ägg, pepparrotscreme och dill.

För alla

Fri grån gluten.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 500 g räkor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt och peppar
  • 1 l vatten
  • 1 1/2 msk salt
  • 600 g torskfiléer
  • ev dill till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1915 kJ / 458 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden