Överbakad torsk med tomatkompott

9
3
Överbakad torsk med tomatkompott

Ett fantastiskt recept på torsk med tomatkompott som passar perfekt att servera till vardag eller fest. Du behöver bland annat torskfilé, pesto, tomat och vitlök. Gott att servera med pressad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Överbakad torsk med tomatkompott

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé eller sej eller hoki (eventuella ben borttagna)
50 g smör + extra till stekning
1 dl ströbröd
5 msk pestosås (burk/flaska)
1 äggula
4 tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk socker
3 msk rödvinsvinäger
vatten eller vitt vin
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Anneli

2004-12-30

Gott med den söt sura smaken på tomatkompotten.

Anders

2003-10-18

Pressad vitlöksklyfta i peston och ett par extra klyftor i tomatkompotten samt citronpeppar på torsken är plusvärden

Sven

2002-09-07

En vitlöksklyfta i peston lyfter