Överbakad torsk med tomatkompott
Ett fantastiskt recept på torsk med tomatkompott som passar perfekt att servera till vardag eller fest. Du behöver bland annat torskfilé, pesto, tomat och vitlök. Gott att servera med pressad potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé eller sej eller hoki (eventuella ben borttagna)
50 g smör + extra till stekning
1 dl ströbröd
5 msk pestosås (burk/flaska)
1 äggula
4 tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk socker
3 msk rödvinsvinäger
vatten eller vitt vin
salt
peppar
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott med den söt sura smaken på tomatkompotten.
Anneli
2004-12-30Pressad vitlöksklyfta i peston och ett par extra klyftor i tomatkompotten samt citronpeppar på torsken är plusvärden
Anders
2003-10-18En vitlöksklyfta i peston lyfter
Sven
2002-09-07