Överbakad torsk med tomatkompott

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
3
Överbakad torsk med tomatkompott

Ett fantastiskt recept på torsk med tomatkompott som passar perfekt att servera till vardag eller fest. Du behöver bland annat torskfilé, pesto, tomat och vitlök. Gott att servera med pressad potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Överbakad torsk med tomatkompott

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé eller sej eller hoki (eventuella ben borttagna)
50 g  smör + extra till stekning
1 dl  ströbröd
5 msk  pestosås (burk/flaska)
1   äggula
4   tomater
1   lök
2   vitlöksklyftor
2 msk  socker
3 msk  rödvinsvinäger
vatten eller vitt vin
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Gott med den söt sura smaken på tomatkompotten.

Anneli

2004-12-30

Pressad vitlöksklyfta i peston och ett par extra klyftor i tomatkompotten samt citronpeppar på torsken är plusvärden

Anders

2003-10-18

En vitlöksklyfta i peston lyfter

Sven

2002-09-07

Testa liknande recept

Rimmad torsk med selleripuré i rostad paprika
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havets wallenbergare
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Thailändsk fisksoppa
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med kokt potatis och curryremoulad
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad torsk med potatis- och broccolimos
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk i kaviarsås
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga