Hoki med örttäcke | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hoki med örttäcke

Den halvtinade hokifilén täcks med ett örttäcke av persilja och basilika blandat med parmesanost, smör och ströbröd innan allt gratineras i ugn. Servera med potatis eller fullkornsris, en fräsch sallad och eventuellt lite smaksatt crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Halvtina fisken och skär i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en smord ugnsform.
  3. Hacka örterna och blanda med riven parmesan och ströbröd. Blanda i smör eller margarin till en smulig massa.
  4. Fördela det på fiskbitarna och tryck till försiktigt. Tillaga i ugnen ca 15 minuter tills fisken är fast och fin. Servera med förslagen i ingredienslistan.

För alla

Gör glutenfri: använd specialströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Använd mjölkfritt ströbröd och mjölkfritt margarin. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd äggfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hokifilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • smör till formen
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 msk ströbröd
  • 25 g smör eller margarin (rumsvarmt)
Till servering
  • kokt potatis eller fullkornsris
  • grönsaker t ex tomatsallad
  • en klick smaksatt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan