Den halvtinade hokifilén täcks med ett örttäcke av persilja och basilika blandat med parmesanost, smör och ströbröd innan allt gratineras i ugn. Servera med potatis eller fullkornsris, en fräsch sallad och eventuellt lite smaksatt crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2008
Gör glutenfri: använd specialströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Använd mjölkfritt ströbröd och mjölkfritt margarin. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd äggfritt ströbröd.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Cecilia
2010-04-23Underbart god vardagsmat.Jag lade ett lager av tunt skivad tomat och purjolök under örttäcket. Barnens betyg blev "asagott!" och "bästa fisken i världen" och tro mig,det är ett bra betyg!