Hoki med örttäcke

Den halvtinade hokifilén täcks med ett örttäcke av persilja och basilika blandat med parmesanost, smör och ströbröd innan allt gratineras i ugn. Servera med potatis eller fullkornsris, en fräsch sallad och eventuellt lite smaksatt crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Ingredienser
4 portioner
600 g hokifilé
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
smör till formen
1 kruka persilja
1 kruka basilika
1 dl riven parmesan
3 msk ströbröd
25 g smör eller margarin (rumsvarmt)
Till servering
kokt potatis eller fullkornsris
grönsaker t ex tomatsallad
en klick smaksatt crème fraiche
För alla
Gör glutenfri: använd specialströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Använd mjölkfritt ströbröd och mjölkfritt margarin. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd äggfritt ströbröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Underbart god vardagsmat.Jag lade ett lager av tunt skivad tomat och purjolök under örttäcket. Barnens betyg blev "asagott!" och "bästa fisken i världen" och tro mig,det är ett bra betyg!
Cecilia
2010-04-23