Hoki med örttäcke

6
1
Hoki med örttäcke

Den halvtinade hokifilén täcks med ett örttäcke av persilja och basilika blandat med parmesanost, smör och ströbröd innan allt gratineras i ugn. Servera med potatis eller fullkornsris, en fräsch sallad och eventuellt lite smaksatt crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Hoki med örttäcke

Ingredienser

4 portioner
600 g hokifilé
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
smör till formen
1 kruka persilja
1 kruka basilika
1 dl riven parmesan
3 msk ströbröd
25 g smör eller margarin (rumsvarmt)

Till servering

kokt potatis eller fullkornsris
grönsaker t ex tomatsallad
en klick smaksatt crème fraiche

För alla

Gör glutenfri: använd specialströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Använd mjölkfritt ströbröd och mjölkfritt margarin. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd äggfritt ströbröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Cecilia

2010-04-23

Underbart god vardagsmat.Jag lade ett lager av tunt skivad tomat och purjolök under örttäcket. Barnens betyg blev "asagott!" och "bästa fisken i världen" och tro mig,det är ett bra betyg!