Torskfilé med dillsås och morötter

Betyg 3.6 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Torskfilé med dillsås och morötter

Denna fiskmåltid är en trevlig och okomplicerad maträtt med rena smaker. Du serverar torsken eller hokin tillsammans med de kokta morötterna, potatisen och bladspenaten. Servera med den varma dillsåsen. Tänk på att köpa miljömärkt fisk.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011

Torskfilé med dillsås och morötter

Ingredienser

4 portioner
520 g torskfilé eller hokifilé
900 g potatis
3 morötter
65 g bladspenat
1 citron
salt
peppar

Sås

1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk dillfrö

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Färsk torskfilé 170 gr i 20 min blev perfekt. Såsen mkt smakrik och fyllig.

    Anders gustaf

  • Ja, precis. Min sambo körde på 225 grader

    Anna

  • Jo, men graderna i ugnen då?

    Jessica

Näringsvärde per portion

Energi1890 KJ / 452 kCal
Fett11.2 g
Kolhydrater55.7 g
Protein31 g

Testa liknande recept

  • Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök
    Betyg 4.7 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fisk i kaviarsås
    Betyg 3.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Överbakad torsk med tomatkompott
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Lammstek med morot i syrlig buljong
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad