Gnocchi med het tomat- och auberginesås
Mer gnocchi åt folket! Här tillsammans med aubergine, oliver, vitlök, tomater och purjolök. På en halvtimme rör du ihop nåt som i alla fall vi gärna skulle beställa på restaurang. Toppa rätten med citron, färsk basilika, fetaost, pumpa- eller solroskärnor och rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2024
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 300 g)
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
1/2 purjolök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 förp urkärnade svarta oliver (à 240 g)
2 förp färsk potatisgnocchi (à 400 g)
Topping
1 citron
1 förp färsk eller fryst basilika (à 20 g)
150 g fetaost
1/2 dl pumpa- eller solroskärnor
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2909 KJ / 657 kCal
Fett26 g
Salt3.9 g
Kolhydrater79 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tänkte det var det bästa vi har haft från matkassan, jättegott!
Thomas
2024-05-16Helt i min smak
Anders
2022-05-09Många goda och fräscha smaker!
Anna
2021-05-14