Gnocchi med het tomat- och auberginesås

11
3
Gnocchi med het tomat- och auberginesås

Mer gnocchi åt folket! Här tillsammans med aubergine, oliver, vitlök, tomater och salladslök. På en halvtimme rör du ihop nåt som i alla fall vi gärna skulle beställa på restaurang. Toppa rätten med citron, färsk basilika, fetaost, solroskärnor och rucola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Gnocchi med het tomat- och auberginesås

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine (à ca 300 g)
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 förp urkärnade svarta oliver (à 240 g)
2 förp färsk potatisgnocchi (à 400 g)

Topping

1 citron
1 förp färsk basilika (à 20 g)
150 g fetaost
1/2 dl solroskärnor
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj laktosfra produkter av gnocchi och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri gnocchi. Byt fetaosten mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättning.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Anders

2022-05-09

Helt i min smak

Anna

2021-05-14

Många goda och fräscha smaker!

Sara

2021-05-11

Helt ok, inte mer.

Näringsvärde per portion

Energi 2909 KJ / 657 kCal
Fett 26 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 79 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden