Gnocchi med het tomat- och auberginesås

8
2
Gnocchi med het tomat- och auberginesås

Mer gnocchi åt folket! Här tillsammans med aubergine, oliver, vitlök, tomater och salladslök. På en halvtimme rör du ihop nåt som i alla fall vi gärna skulle beställa på restaurang. Toppa rätten med citron, färsk basilika, fetaost, solroskärnor och rucola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Gnocchi med het tomat- och auberginesås

Ingredienser

4 portioner
1
aubergine (à ca 300 g)
2
vitlöksklyftor
1
röd peppar (chili)
1 msk
olivolja
500 g
krossade tomater
1/2
förp salladslök (à 125 g)
1
förp urkärnade svarta oliver (à 240 g)
2
förp färsk potatisgnocchi (à 400 g)

Topping

1
citron
1
förp färsk basilika (à 20 g)
150 g
fetaost
1/2 dl
solroskärnor
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj laktosfra produkter av gnocchi och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri gnocchi. Byt fetaosten mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättning.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anna

2021-05-14

Många goda och fräscha smaker!

Sara

2021-05-11

Helt ok, inte mer.

Näringsvärde per portion

Energi 2909 KJ / 657 kCal
Fett 26 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 79 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept