Gnocchi med het tomat- och auberginesås

Mer gnocchi åt folket! Här tillsammans med aubergine, oliver, vitlök, tomater och purjolök. På en halvtimme rör du ihop nåt som i alla fall vi gärna skulle beställa på restaurang. Toppa rätten med citron, färsk basilika, fetaost, pumpa- eller solroskärnor och rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2024

Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 300 g)
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
1/2 purjolök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 förp urkärnade svarta oliver (à 240 g)
2 förp färsk potatisgnocchi (à 400 g)
Topping
1 citron
1 förp färsk eller fryst basilika (à 20 g)
150 g fetaost
1/2 dl pumpa- eller solroskärnor
65 g rucola
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2909 KJ / 657 kCal
Fett26 g
Salt3.9 g
Kolhydrater79 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
6 stUnderligt recept utan salt peppar eller liknande. Men med lite kryddor blev det en god sås. Kompletterade även med lite tomatpuré. Tycker också att 300 gr aubergine är lite lite för 4 portioner.
Catarina
Väldigt gott! Räckte dock inte riktigt för att mätta en familj på fyra, får komma på någon komplettering till nästa gång.
Kristin
Jag tänkte det var det bästa vi har haft från matkassan, jättegott!
Thomas