Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönsaksgryta med sardeller

Letar du efter en snabb middag? Då kanske denna smakfulla grönsaksgryta med salta sardeller skulle passa. Puttra snabbt ihop grytan med mosade sardeller, stekt aubergine, zucchini och tomatpuré. Servera grytan med oliver, puylinser och fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela aubergine och zucchini på längden. Skär halvorna i cm-tjocka skivor.
  2. Stek aubergine och zucchini i omgångar i rikligt med olivolja i en stor stekpanna.
  3. Tillsätt pressad vitlök som får fräsa med en stund mot slutet. Tillsätt tomatpuré och vatten.
  4. Mosa sardellerna med en gaffel. Rör ner sardellerna och låt småputtra 4-5 minuter.
  5. Blanda i oliverna och servera gärna med kokta puylinser och en grönsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • 1/2 zucchini
  • ca 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • ca 8 sardeller
  • 2 dl svarta oliver med kärnor
Till servering
  • ev kokta puylinser
  • ev grönsallad
Lägg till i inköpslistan