Torskburgare med pepparotsdressing

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
1
Torskburgare med pepparotsdressing

Låt denna smakfulla fiskburgare med smak av dijonsenap och chili göra succé vid middagsbordet. Servera med rostad potatis och dressing som bryter av med smak av rivig pepparrot och ett gott bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016

Torskburgare med pepparotsdressing

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
2 msk olja
peppar

Burgare

ca 600 g torskfilé
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 1/2 krm chilipeppar
2 msk smör

Dressing

2 msk riven färsk pepparrot
2 dl crème fraiche

Tillbehör

1 rödlök
3 tomater
1 hjärtsallad
8 skivor levainbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Använde färsk chili, lite lime och bytte ut 75 g torsk mot räkor till 4 portioner. Lätta och luftiga!

Maria

2016-08-11

Näringsvärde per portion

Energi3310 KJ / 788 kCal
Fett32.9 g
Salt2.49 g
Kolhydrater74.7 g
Protein43.1 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med BBQ-lök och avokado
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskburgare med dip och klyftisar
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg
Betyg 3.4 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsburgare med rostad potatis
Betyg 3.1 av 5.
117 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apollon – grillad macka med kyckling, sambal och avokado
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskburgare med grönkålsslaw och äpple
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga