Torskburgare med pepparotsdressing

7
1
Torskburgare med pepparotsdressing

Låt denna smakfulla fiskburgare med smak av dijonsenap och chili göra succé vid middagsbordet. Servera med rostad potatis och dressing som bryter av med smak av rivig pepparrot och ett gott bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016

Torskburgare med pepparotsdressing

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
2 msk olja
peppar

Burgare

ca 600 g torskfilé
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 1/2 krm chilipeppar
2 msk smör

Dressing

2 msk riven färsk pepparrot
2 dl crème fraiche

Tillbehör

1 rödlök
3 tomater
1 hjärtsallad
8 skivor levainbröd

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Panera gärna burgarna i panko och mortlade fänkålsfrön.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Maria

2016-08-11

Jättegott! Använde färsk chili, lite lime och bytte ut 75 g torsk mot räkor till 4 portioner. Lätta och luftiga!

Näringsvärde per portion

Energi 3310 KJ / 788 kCal
Fett 32.9 g
Salt 2.49 g
Kolhydrater 74.7 g
Protein 43.1 g
Läs mer om näringsvärden