Torskburgare med pepparotsdressing
Låt denna smakfulla fiskburgare med smak av dijonsenap och chili göra succé vid middagsbordet. Servera med rostad potatis och dressing som bryter av med smak av rivig pepparrot och ett gott bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
2 msk olja
peppar
Burgare
ca 600 g torskfilé
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 1/2 krm chilipeppar
2 msk smör
Dressing
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl crème fraiche
Tillbehör
1 rödlök
3 tomater
1 hjärtsallad
8 skivor levainbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3310 KJ / 788 kCal
Fett32.9 g
Salt2.49 g
Kolhydrater74.7 g
Protein43.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! Använde färsk chili, lite lime och bytte ut 75 g torsk mot räkor till 4 portioner. Lätta och luftiga!
Maria
2016-08-11