Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Strömmingsburgare med pepparrotsdressing

Ett tjusigt och snabblagat recept på annorlunda hamburgare av strömming! Du gör strömmingsburgarna av strömmingsfilé och gör en krämig dressing av yoghurt, pepparrot, kapris, honung och dill. Servera med grönsaker i bröd!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Blanda yoghurten med pepparrot, kapris, honung och dill. Smaka av med salt.
  2. Blanda rågmjölet med salt och vitpeppar. Skölj strömmingen i kallt vatten. Panera i rågmjölet.
  3. Stek strömmingen i smör ca 2 minuter på varje sida.
  4. Värm bröden i stekpanna eller i brödrost. Servera strömmingsburgarna med mangoldsallad, strimlad rödlök och pepparrotsdressingen.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri grovmix och glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 8 grova hamburgerbröd (gärna rågbröd)
  • 100 g mangoldblad
  • 1 rödlök
  • smör
  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
Pepparrotsdressing
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 1/2 msk riven pepparrot
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 dl hackad dill
  • salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer