Strömmingsburgare med pepparrotsdressing
![Strömmingsburgare med pepparrotsdressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17295/cf_259/strommingsburgare_med_pepparrotsdressing.jpg)
Ett tjusigt och snabblagat recept på annorlunda hamburgare av strömming! Du gör strömmingsburgarna av strömmingsfilé och gör en krämig dressing av yoghurt, pepparrot, kapris, honung och dill. Servera med grönsaker i bröd!
![Strömmingsburgare med pepparrotsdressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17295/cf_259/strommingsburgare_med_pepparrotsdressing.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g strömmingsfiléer
4 - 8 grova hamburgerbröd (gärna rågbröd)
100 g mangoldblad
1 rödlök
smör
1 1/2 dl grovt rågmjöl
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Pepparrotsdressing
2 dl grekisk yoghurt
1 - 1 1/2 msk riven pepparrot
2 msk kapris
1 tsk flytande honung
1/2 dl hackad dill
salt
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri grovmix och glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer