Torsk med vit sparris och ramslökshollandaise

Perfekt ugnsbakad torsk med vit sparris och ramslökshollandaise är en höjdare att laga när primörerna är som bäst. Den vita sparrisen kokas tills den har en krispiga kärna kvar och hollandaisesåsen får sin fina gröna färg av den mixade ramslöken.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Ingredienser
4 portioner
1 schalottenlök
1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
250 g smör
100 g färsk ramslök (eller 60 g fryst)
ca 5 msk vatten
3 äggulor
1/2 citron (juicen)
salt
600 g torskrygg i 4 bitar (fryst eller färsk)
1 tsk salt
8–12 färsk vit sparris
1 förp krasse
ca 900 g färskpotatis
Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3262 KJ / 779 kCal
Fett56 g
Salt2.9 g
Kolhydrater31 g
Protein34 g
Kommentarer
Använde fryst ramslök. Tänkte att frysta grönsaker avger mycket vätska när det är helt tinat. Därför tog ja mindre vatten i såsen. Den blev krämig och god.
Eva alice
2025-05-22Om 7nte sås eller majjo blir krämig är ofta felet att man vispar i plastskål. Måste vara rostfri
Ann sophie
2025-04-28Inte min heller. Supergod men rinnig. Trots att jag droppade i smöret och konstant vispade
Robert
2025-04-26