Pocherad torsk med sparris och kaviaryoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pocherad torsk med sparris och kaviaryoghurt

En fantastiskt god fiskrätt som dessutom går enkelt att laga till. Du pocherar torsk och blandar till en krämig kaviaryoghurt med smak av dill. Servera den pocherade torsken tillsammans med kaviaryoghurten och potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Koka upp vatten med citronjuice och salt. Sänk värmen. Lägg i torsken och sjud på låg värme under lock i ca 3 minuter. Ta av kastrullen från värmen, lägg i sparrisen och låt den bli färdig på eftervärmen, i ca 3 minuter.
  3. Kaviaryoghurt: Rör ihop yoghurt, kaviar och dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta upp sparrisen. Lyft försiktigt upp torsken med en stekspade och lägg på tallrikar tillsammans med sparrisen. Servera med kaviaryoghurt, potatis och gärna citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g potatis
  • 5 dl vatten
  • 3 msk färskpressad citronjuice + klyftor till servering
  • 2 tsk salt
  • 4 bitar tinad, fryst hoki-/ torskrygg (à 140 g)
  • 1 paket tinad, fryst sparris (à ca 300 g)
Kaviaryoghurt
  • 2 dl matyoghurt (t ex grekisk, turkisk eller medelhavsyoghurt)
  • 1/2 dl kaviar
  • 1/2 dl grovhackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1510 kJ / 360 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden