Pocherad torsk med sparris och kaviaryoghurt

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Pocherad torsk med sparris och kaviaryoghurt

En fantastiskt god fiskrätt som dessutom går enkelt att laga till. Du pocherar torsk och blandar till en krämig kaviaryoghurt med smak av dill. Servera den pocherade torsken tillsammans med kaviaryoghurten och potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Pocherad torsk med sparris och kaviaryoghurt

Ingredienser

4 portioner
600 - 700 g  potatis
5 dl  vatten
3 msk  färskpressad citronjuice + klyftor till servering
2 tsk  salt
4   bitar tinad, fryst hoki-/ torskrygg (à 140 g)
1   paket tinad, fryst sparris (à ca 300 g)

Kaviaryoghurt

2 dl  matyoghurt (t ex grekisk, turkisk eller medelhavsyoghurt)
1/2 dl  kaviar
1/2 dl  grovhackad dill
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Fisken får smaken av salt och citronjuice som den kokar i. Även i kavaiarsåsen är det kryddor. Men visst kan du krydda på mer efter egen smak!

Redaktionen

2014-08-05

Låter gott men behöver ej fisken någon krydda?

Agneta

2014-08-04

Näringsvärde per portion

Energi1510 KJ / 360 kCal
Fett9 g

Testa liknande recept

Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pocherad torsk (grundrecept)
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokad sparris med basilikayoghurt
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Örtbakad torsk
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga