Pocherad torsk med sparris och kaviaryoghurt
En fantastiskt god fiskrätt som dessutom går enkelt att laga till. Du pocherar torsk och blandar till en krämig kaviaryoghurt med smak av dill. Servera den pocherade torsken tillsammans med kaviaryoghurten och potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006
Ingredienser
4 portioner
600 - 700 g potatis
5 dl vatten
3 msk färskpressad citronjuice + klyftor till servering
2 tsk salt
4 bitar tinad, fryst hoki-/ torskrygg (à 140 g)
1 paket tinad, fryst sparris (à ca 300 g)
Kaviaryoghurt
2 dl matyoghurt (t ex grekisk, turkisk eller medelhavsyoghurt)
1/2 dl kaviar
1/2 dl grovhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1510 KJ / 360 kCal
Fett9 g
Kommentarer
Fisken får smaken av salt och citronjuice som den kokar i. Även i kavaiarsåsen är det kryddor. Men visst kan du krydda på mer efter egen smak!
Redaktionen
2014-08-05Låter gott men behöver ej fisken någon krydda?
Agneta
2014-08-04