Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med tomat och krassedipp

Det här är en enkel och god fiskrätt som passar utmärkt till vardags. Torsken lagas i princip av sig själv i ugnen medan du förbereder tomatsalladen och potatisen kokar. En ljuvlig röra av smetana, krasse och citronsaft blir utmärkt som dipp till fisken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten.
  4. Skär torsken i portionsbitar och krydda med salt och peppar. Häll hälften av olivoljan i en ugnssäker form och vänd runt torsken i oljan. Sätt in mitt i ugnen 10–15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  5. Skär tomaterna i halvor. Blanda dem med resten av olivoljan och vinägern. Krydda med salt och peppar.
  6. Klipp krassen och blanda den med smetana. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
  7. Servera torsken med krassedippen, potatis och tomater.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Rimma torsken! Strö på 1 tsk salt och 1/2 tsk socker på fisken (för 4 port) och låt marinera i rumstemperatur i 20 minuter. Då blir fisken fast i köttet och får en härlig smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis av sorten cecile
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 1/2 dl smetana
  • 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2065 kJ / 492 kCal