Torsk med tomat och krassedipp

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Torsk med tomat och krassedipp

Det här är en enkel och god fiskrätt som passar utmärkt till vardags. Torsken lagas i princip av sig själv i ugnen medan du förbereder tomatsalladen och potatisen kokar. En ljuvlig röra av smetana, krasse och citronsaft blir utmärkt som dipp till fisken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2013

Torsk med tomat och krassedipp

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis av sorten cecile
salt
peppar
1 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1/2 msk vitvinsvinäger
1 ask smörgåskrasse
1 1/2 dl smetana
1/2 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Utsökta smaker och perfekt att laga åt hela familjen. Jag serverar potatisen med en klick smör. /Karolina

Patrick

2015-04-05

Näringsvärde per portion

Energi2065 KJ / 492 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater43.1 g
Protein30.9 g

Testa liknande recept

Torskrygg med inkokt fänkål och rosmarinkräm
Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med remoulad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med tomat och kräftröra
Betyg 3.7 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjesbakad torsk med dillsås
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk i ugn med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
1187 personer har röstat
Under 30 min att tillaga