Torsk med tomat och krassedipp
Det här är en enkel och god fiskrätt som passar utmärkt till vardags. Torsken lagas i princip av sig själv i ugnen medan du förbereder tomatsalladen och potatisen kokar. En ljuvlig röra av smetana, krasse och citronsaft blir utmärkt som dipp till fisken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis av sorten cecile
salt och peppar
1 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1/2 msk vitvinsvinäger
1 ask smörgåskrasse
1 1/2 dl smetana
1/2 citron
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Rimma torsken! Strö på 1 tsk salt och 1/2 tsk socker på fisken (för 4 port) och låt marinera i rumstemperatur i 20 minuter. Då blir fisken fast i köttet och får en härlig smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2065 KJ / 492 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater43.1 g
Protein30.9 g
Kommentar
Utsökta smaker och perfekt att laga åt hela familjen. Jag serverar potatisen med en klick smör. /Karolina
Patrick
2015-04-05