Fisk- och räkmosaik med dillcrème

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Fisk- och räkmosaik med dillcrème

En superfestlig förrätt, utmärkt för stora högtider och fester som till exempel nyårsafton. Denna mosaik på fisk och räkor är lika rolig att servera som fin att titta på. Lax, torsk och räkor blir tillsammans med en gnutta citron, lite paprika och en kräm med dill, överraskande gott.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Fisk- och räkmosaik med dillcrème

Ingredienser

6 portioner
250 g  laxfilé
250 g  torskfilé
2 dl  skalade räkor (2 dl motsvarar ca 100 g)
1   röd paprika
finrivet skal av 1   citron
1 1/2 msk  gelatinpulver
citronklyftor och späda salladsblad till garnering
smör till formen
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

Dillcrème

2 dl  crème fraiche
1/2 dl  finskuren dill

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt crème fraiche mot  Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut vispningen.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ginmust
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskburgare med ricotta, dill och rucola
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tre läskande sommardrinkar
Betyg 3 av 5.
53 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Antipasto Misto
Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Honungskyckling
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wrap med sprödbakad torsk
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga