Torsk med potatis och äggsås i kastrull

Klassiker i kastrulltappning – torsk med äggsås! Såväl fisk som potatis får extra god smak av att frottera sig med varandra i kastrullen. Finrivet citronskal ger en fräsch smakbrytning, tillsammans med färsk pepparrot och dill. Ja, och så ägg så klart!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Ingredienser
4 portioner
4 bitar fryst torskryggfilé (à 125 g)
2 tsk salt
700 g fast potatis
100 g purjolök (den vita delen)
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
smör (till formen)
2 krm peppar
2 msk finskuren dill (+ extra till garnering)
1 msk finrivet citronskal
4 ägg
1 - 2 dl finriven pepparrot
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 578 kCal
Fett29 g
Salt5.28 g
Kolhydrater36 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
18 stNu ser jag att man ska tina fisken så då fungerar det även med färsk
Anders
Hur gör man med färsk torsk?
Anders
Super gott recept ! Rekomenderar att kolla potatisen med gaffel innan man fortsätter receptet, blir så olika beroende på hur tjocka skivor man gör. Smakerna är jätte goda i detta recept !
Fanny